Persconferentie | Schouten baalt enorm van mislopen ongeslagen seizoen

Persconferentie | Schouten baalt enorm van mislopen ongeslagen seizoen
2 min
PSV1

Peter Bosz en Jerdy Schouten waren na afloop van de 3-1 nederlaag in Nijmegen erg zelfkritisch. De Hoofdcoach geeft aan dat hij zijn ploeg vandaag niet heeft herkend en de middenvelder baalt op zijn beurt enorm van de ongeslagen reeks die ten einde is gekomen.

“Het is van de eerste tot de laatste minuut misgegaan”, begint Bosz. “Ik herkende mijn ploeg niet. We kwamen tegen de verhouding in op voorsprong. We wonnen de duels niet en soms gingen we ze niet eens meer aan. In de tweede helft ging het van kwaad tot erger. NEC heeft terecht gewonnen. Zij waren vandaag gewoon de betere ploeg.”

De trainer bestrijdt dat de nederlaag te wijten is aan de interlandonderbreking. “Ook de jongens die hier zijn gebleven, gaven niet thuis. Ik leefde niet in de illusie dat we nooit zouden verliezen. Dat het pas na 27 speelrondes gebeurt, zie ik als een groot compliment. Na de nederlagen tegen Feyenoord en Arsenal FC, reageerden we goed. Dat wil ik nu weer zien.”

Als Bosz gevraagd wordt of hij zich zorgen maakt, reageert hij resoluut: "We staan, als Feyenoord wint, nog altijd zeven punten voor."

Stil in de kleedkamer 
Jerdy Schouten sluit helemaal aan bij de Hoofdcoach en vindt dat PSV het voor de rust al had moeten beslissen. “We hebben genoeg kansen gehad op de 2-0. Daar hebben we het laten liggen. Het was zo mooi geweest om ongeslagen kampioen te worden. We balen er enorm van. Na afloop was het doodstil in de kleedkamer.”