Persconferentie | Rutten gooit het roer niet om: 'We hebben een goede reeks neergezet'

Persconferentie | Rutten gooit het roer niet om: 'We hebben een goede reeks neergezet'
2 min
PSV1

Met de tweede plek en de UEFA Champions League op het spel, reist PSV zondagmiddag af naar Alkmaar voor het duel met AZ. Interim-Hoofdcoach Fred Rutten gaat vrijdagmiddag in op alle vragen omtrent de wedstrijd en de voorbereiding daarop.

Met het vertrek van Ruud van Nistelrooij was het een rumoerige week, vertelt ook de Interim-Hoofdcoach. "We moeten de knop omzetten om zondag weer een topprestatie te leveren. We zijn allemaal proffesionals, maar ook mensen. Gelukkig hebben we veel ervaren spelers. Zij kunnen de rest helpen."

De focus verschuift naar de wedstrijd van zondag, want daar gaat het uiteindelijk allemaal om, vindt ook Rutten: "De club is het enige wat telt. PSV, de resultataten en de supporters. Daar draait het om."

Wedstrijd van 40 miljoen

Door de journalisten wordt de wedstrijd 'een duel van 40 miljoen euro' genoemd. "Die krijg ik niet", lacht Rutten. "We moeten er zondag staan. Ik geniet van dit soort wedstrijden omdat je één kans hebt om het te doen. De norm bij PSV is om in de UEFA Champions League te spelen. Als dat niet lukt is het een enorme deceptie."

Koers aanhouden
Om tot een topprestatie te komen hoeft hij het roer niet om te gooien. "We hebben een lange ongeslagen reeks achter de rug waarin we slechts één à twee keer zijn uitgegeleden. Het zou dus raar zijn om nu alles anders te gaan doen. Dat lijkt me een onverstandige keuze."