Persconferentie | Ontlading bij Van Nistelrooij na gewonnen bekerfinale

Persconferentie | Ontlading bij Van Nistelrooij na gewonnen bekerfinale
2 min
PSV1

Hoofdcoach Ruud van Nistelrooij is in extase na de gewonnen bekerfinale. Op de persconferentie na afloop gaat hij in op wat voor hem hét verhaal van de avond was: Joël Drommel.

"Het was een voetbalfeest", zo begon Van Nistelrooij de persconferentie die vervolgens gevraagd wordt wat hem het meest is bijgebleven. "Ik vind het verhaal van Joël Drommel geweldig. Daarom ging ik als eerste naar hem toe. Ik geloof in hem als prof, speler en mens. Dat hij een strafschop keert is heel bijzonder."

Natuurlijk ging het ook over Fábio Silva, die de beslissende strafschop benutte. "Geweldig afgemaakt. Het was heel belangrijk voor ons. Ik heb de Beker ook wel eens verloren. Die kansen krijg je maar een paar keer en daarom staat er ook zoveel druk op. Als de jongens later tachtig zijn kunnen ze hier nog steeds over vertellen. Dat blijft je voor altijd bij."

Strafschoppen
"Daar hebben we aandacht aan besteed", zegt Van Nistelrooij als hem gevraagd wordt of er getraind is op strafschoppen. In zo'n finale is het natuurlijk wel anders dan op de training. Maar uiteindelijk winnen we de Beker via strafschoppen en dat pakt niemand ons meer af."