Persconferentie | 'Juist dát spel brengt ons waar we nu zijn'

Persconferentie | 'Juist dát spel brengt ons waar we nu zijn'
2 min
PSV1

PSV dendert met een monsterzege in Zwolle door. Hoofdcoach Peter Bosz en Jordan Teze spraken vol lof over het team en lichtte één speler positief uit.

“We hebben goed van achteruit opgebouwd en durfden te voetballen. PEC Zwolle probeerde hoog druk te zetten, maar daar voetbalden we goed onderuit. Dat hebben we vanavond fantastisch gedaan. Je gaat rusten met slechts 2-1 terwijl je heel goed speelt”, vertelt Bosz wie in de rust tegen de jongens zei dat hij erg tevreden was. “Ik had het idee dat als we op hetzelfde tempo zouden doorgaan, PEC Zwolle het niet zou volhouden en dat was uiteindelijk ook zo. We hebben gespeeld zoals we bijna de hele eerste seizoenshelft speelden”, aldus Bosz wie benadrukte dat ze al in 23 wedstrijden hebben bewezen dat ze een goede ploeg hebben, maar ze nu weer dat sprankelende niveau behaalden.

Vol lof
De Hoofdcoach sprak zijn complimenten uit over de captain wie weer trefzeker was; ditmaal met een hattrick. “Luuk is écht goed op veel vlakken. Hij scoort, geeft veel assists en is degene waar het drukzetten begint. De manier van drukzetten bespreek ik vaak met hem, want hij is de eerste die dat dan ook doet. Ik kan me voorstellen dat het voor een tegenstander vervelend is, als je door hem wordt opgejaagd.”

Jordan Teze was desgevraagd ook erg tevreden over het vertoonde spel van PSV. “We spelen makkelijk voetbal en de intensiteit ligt weer erg hoog; dat moeten we blijven vasthouden. Juist dát spel brengt ons waar we nu zijn.” De rechtsback kijkt ook met verwondering naar zijn teamgenoot Luuk. “Soms lijkt het alsof hij een magneet op zijn hoofd heeft, want alle ballen komen bij hem aan. Ik vraag me soms af hoe hij ze in het net krijgt.”