Persconferentie | ‘Je speelt nooit alle wedstrijden op een topniveau’

Persconferentie | ‘Je speelt nooit alle wedstrijden op een topniveau’
2 min
PSV1

PSV won zaterdagavond met 2-0 van Almere City. De formatie van Peter Bosz kwam nauwelijks in gevaar, maar was niet bijzonder overtuigend in zijn zege. Peter Bosz vindt dat je juist dit soort wedstrijden moet winnen.

Ik wil voorop stellen dat we terecht hebben gewonnen, maar het was een moeizame wedstrijd. We hebben weinig gecreëerd, het was een beetje stroperig”, zegt Bosz die daar meerdere oorzaken voor aanwijst. “Ik denk dat het komt doordat Almere City hoog druk zet. Het baltempo was bij ons daardoor te laag. Uiteindelijk is het belangrijke dat je dit soort wedstrijden wint. Dan word je kampioen.” 

Vorige week speelde PSV gelijk tegen FC Utrecht en op woensdag was Feyenoord net te sterk, toch maakt de oefenmeester zich geen zorgen. “Je speelt nooit alle wedstrijden op een topniveau. We hebben veel wedstrijden erg goed gespeeld, maar je hebt soms wedstrijden die moeizaam gaan. Die moet je dan wel winnen, dus in dat opzicht ben ik tevreden. Ik maak me totaal geen zorgen.” 


Uitwedstrijd tegen Ajax
Volgende week neemt PSV het op tegen Ajax. Of Joey Veerman en Malik Tillman dan weer bij de selectie zitten, is nog een vraagteken. Bosz blikt alvast vooruit op de topper. “Het gaat niet makkelijk worden, want ze zijn stabieler dan toen we ze hier troffen. Ze hebben meer vastigheid en een stabielere basisopstelling. Dat neemt niet weg dat wij er zullen staan.”