Persconferentie | 'In balbezit is dat een speler met uitzonderlijke kwaliteiten'

Persconferentie | 'In balbezit is dat een speler met uitzonderlijke kwaliteiten'
2 min
PSV1

PSV beleefde een vrij eenvoudige middag in het Philips Stadion. De ploeg van Peter Bosz won met ruime cijfers van PEC Zwolle en pakte de twaalfde Eredivisiezege op rij. De Hoofdcoach was tevreden over de tweede helft en sprak lovend over de Man of the Match Sergiño Dest.

Ondanks de fraaie overwinning had Bosz aandachtspunten over de eerste helft van zijn ploeg. “Het tempo lag veel te laag en dat heb ik in de rust aan de jongens verteld. We moesten met een andere intensiteit gaan spelen om de wedstrijd te winnen en meer doelpunten te maken. In de tweede helft ging dat een stuk beter." Bosz vindt het winnen van twaalf wedstrijden op rij niet vanzelfsprekend en noemt het een erg knappe prestatie. “We hebben doorgepakt en gaan nu met een goed gevoel de interlandbreak in."

De oefenmeester was complimenteus over de door de supporters verkozen Man of the Match Sergiño Dest. “Hij is een hele goede speler zowel aan de rechter- als de linkerkant. Verdedigend helpen we hem om nog verder te komen. In balbezit is het al een speler met uitzonderlijke kwaliteiten. Dat zie je ook aan de assist die hij vandaag gaf bij het doelpunt van Malik Tillman."

Intensiteit
Jerdy Schouten vond het goed dat de Hoofdcoach de boel op scherp stelde in de rust. “We gingen wat makkelijk denken, maar er is altijd volle intensiteit nodig. Aanvallend hadden we nog meer kunnen creëren, maar we winnen en dat is goed", vertelt de verdedigende middenvelder wie nu een interlandbreak met Oranje wacht. “Het Nederlands Elftal halen was een doel waarmee ik naar PSV kwam. Samen met Joey een blok vormen op het middenveld zou heel mooi zijn. Ik ga mijn best doen en daarna wachten weer belangrijke wedstrijden voor PSV."