Persconferentie | 'Ik was vanavond heel erg blij met hem, en niet alleen vanwege zijn doelpunt'

Persconferentie | 'Ik was vanavond heel erg blij met hem, en niet alleen vanwege zijn doelpunt'
3 min
PSV1

PSV pakte dinsdagavond de drie punten in Rotterdam en en is daarmee terug op de winnende koers. Ondanks een moeizaam eerste uur, wist PSV de wedstrijd daarna snel te beslissen. Hoofdcoach Peter Bosz deelde complimenten uit aan zijn ploeg en sprak vol lof over de trefzekere Mauro JR.

Peter Bosz zag een heel ander PSV dan afgelopen zaterdag. “We speelden zeker niet goed de eerste helft, maar dat is wat anders dan dat ik tegen NEC zag. Het ging mij om de intentie die we uitstraalden. De intentie om hoog druk te zetten, de bal snel terug te veroveren en ons eigen spel te spelen; dat zag ik vandaag wél.” De oefenmeester zag Excelsior Rotterdam compact verdedigen wat het lastig maakte voor zijn ploeg in de eerste helft. “Het is logisch dat je tot weinig kansen komt als je op kunstgras speelt tegen een ploeg die erg agressief verdedigt en fris oogt zoals zij. In de rust heb ik de jongens verteld dat ze rustig moesten blijven en het hoge baltempo vast moesten houden. Ik zag dat Excelsior het niet de hele wedstrijd kon volhouden.”

Uitblinker
De hoofdtrainer was positief gestemd over de hele ploeg, maar prees vooral Mauro Júnior. “Ik was vanavond heel erg blij met hem. Niet alleen vanwege zijn doelpunt, welke heel bevrijdend was, maar vooral hoe hij de balans bewaakte over het hele veld. Met gevaarlijke omschakelingen is het fijn om iemand te hebben staan die dat inziet en geen balverlies lijdt.” Er werd desgevraagd veel druk gelegd op deze wedstrijd, maar volgens Bosz is zijn ploeg daar goed mee omgegaan. “Het was van cruciaal belang om deze wedstrijd te winnen na de eerste nederlaag van afgelopen weekend, en de jongens hebben dat vandaag knap gedaan.”

Mauro Júnior scoorde zijn eerste doelpunt sinds februari 2022 en werd benoemd tot MOTM. “Het was geen gemakkelijke eerste helft voor ons, maar we hebben het samen als team in de tweede helft rechtgezet. Je krijgt ook met dit soort wedstrijden te maken en dan vind ik het goed hoe we er als team mee om gaan”, aldus Mauro die straalde van blijdschap over zijn optreden in Rotterdam. “Ik was echt blij toen ik hoorde dat ik deze wedstrijd mocht spelen. Het is prachtig om dan belangrijk te zijn op het veld en een van de mooiste doelpunten uit mijn carrière te scoren. Ik ben trots om onderdeel te zijn van dit prachtige seizoen en deze club.

Bekijk hier de hoogtepunten van het duel Excelsior Rotterdam - PSV.