Persconferentie | ‘Ik vond ons in de eerste helft niet goed spelen’

Persconferentie | ‘Ik vond ons in de eerste helft niet goed spelen’
2 min
PSV1

Peter Bosz had vooraf getekend voor een 4-1 overwinning op SK Sturm Graz, zo geeft hij aan op de persconferentie. Toch was de Hoofdcoach nog niet helemaal tevreden over het spel van zijn ploeg, dat de wedstrijd al eerder had moeten beslissen.

“We vermaakten het publiek en creëerden een aantal kansen, maar ik vond ons in de eerste helft niet goed spelen. We hadden een strijdplan en dat voerden we niet goed uit”, vertelt Bosz, die aangeeft over de tweede helft wel tevreden te zijn. “We kwamen de afspraken beter na en creëerden daarom ook veel meer. Alleen hadden we onszelf vaker moeten belonen.”

Bosz zegt dat een kritische blik nodig is om succesvol te zijn op de lange termijn. “Als je de groepsfase wil halen en ook op nationaal gebied continue wil presteren, moet je niet te snel tevreden zijn. Ik ken mijn ploeg inmiddels en ik weet dat ze nog beter kunnen.” 

Staande ovatie
Voor de 18-jarige Isaac Babadi was het een avond die hij nog lang zal herinneren. Het Academy-talent scoorde bij zijn Europese debuut en was ook belangrijk bij het tweede doelpunt. “Dat heb ik als speler nooit meegemaakt”, zegt Bosz die doelt op de staande ovatie die Isaac bij zijn wissel ontving. “Hij zit net bij de A-selectie en dan zijn twee wedstrijden kort achter elkaar pittig. Daarom wisselde ik hem, maar hij en De Jong sprongen er echt uit.”