Persconferentie | 'Hij is het tegenovergestelde van een lastige speler'

Persconferentie | 'Hij is het tegenovergestelde van een lastige speler'
2 min
PSV1

PSV neemt het in speelronde acht van de Eredivisie op tegen Sparta Rotterdam. Vooraf aan het duel op Het Kasteel op zondag spreekt Hoofdcoach Peter Bosz zich zowel lovend als kritisch uit over zijn ploeg.

Met zeven zeges uit evenveel gespeelde wedstrijden prijkt PSV als koploper bovenaan ranglijst van de Eredivisie. Bosz steekt niet onder stoelen of banken of hij tevreden is over de seizoenstart van zijn ploeg. “Kijkend naar het aantal punten, onze manier van voetballen en de dominantie waarmee we wedstrijden winnen ben ik erg tevreden.” De oefenmeester wijst ook een verbeterpunt aan. “We hadden een beter resultaat willen halen in de UEFA Champions League."

De loftrompet
PSV kreeg in zijn eerste zeven duels dit seizoen slechts twee doelpunten tegen. Bosz prijst zijn defensie, waaronder ook André Ramalho. “Hij is een echte verdediger. Zowel in de lucht als met de bal aan de voet is hij krachtig. Daarnaast heeft hij een goed inzicht.” Ook Noa Lang kan de nodige complimenten genieten van de Hoofdcoach. “Hij traint hard, is eerlijk, zelfkritisch en zorgzaam naar zijn medespelers toe. Hij is het tegenovergestelde van een lastige speler.”

Fitheid
Wat betreft de fitheid van zijn ploeg benoemt Peter Bosz middenvelder Jerdy Schouten. Hij moest een aantal competitieduels aan zich voorbij laten gaan door een blessure, maar speelde wel weer mee in de Europese wedstrijd tegen Sevilla FC. “Hij is nog niet helemaal klachtenvrij, maar kan zondag wel spelen”, geeft Bosz aan. “Dat hij niet in de selectie van het Nederlands Elftal is opgenomen, betekent dat hij na dit weekend extra rust krijgt.” Armando Obispo, al langer aan de kant wegens een blessure, traint weer mee met de groep, vertelt Bosz. De wedstrijd van zondag komt nog te vroeg voor hem.