Persconferentie | 'Hij is echt een meester daarin'

Persconferentie | 'Hij is echt een meester daarin'
2 min
PSV1

PSV kende zaterdag een vrij gemakkelijke avond in eigen huis. De negende Eredivisiezege op rij werd binnengesleept na een 3-1 overwinning op Fortuna Sittard. Hoofdcoach Peter Bosz was tevreden over de wedstrijd én over de trefzekere Guus Til en André Ramalho.

In het Philips Stadion bleef PSV ook tegen Fortuna Sittard foutloos. Peter Bosz zag dat zijn ploeg in de eerste helft in een laag tempo speelde, maar gaf ook aan dat te begrijpen. “Het is niet makkelijk om tegen een ploeg te spelen die zo compact staat en in balbezit alleen de lange bal speelt. Tóch vinden we dan de ruimte en maken we drie doelpunten. Dat hebben we goed gedaan”, vertelt Bosz wie desgevraagd aangaf te balen van het tegendoelpunt. “Ze zijn niet één keer écht gevaarlijk voor ons doel gekomen en dan is het vervelend dat de bal er toch invalt. Ik voelde het al aankomen.”

Complimenteus
De Hoofdcoach was erg te spreken over de trefzekere André Ramalho. “Hij is een mentaliteitsspeler die meegaat in het niveau dat we op de mat leggen. Ook groeit hij in balbezit bij ons", aldus de oefenmeester wie ook lovend sprak over Guus Til wie vier keer trefzeker was in zijn laatste vijf wedstrijden. “Het eerste doelpunt was geweldig; misschien wel de mooiste van dit seizoen. Hij werd goed voorgegeven, teruggelegd met het verkeerde been en Guus stond zoals altijd klaar voor de goal. Zijn loopacties achter de verdediging; daarin is hij écht een meester.”

Aanvallend ingesteld
Guus Til is tevreden en vertelt dat het hele team goed draait. “Wij, als aanvallende spelers, hebben veel baat bij de vele situaties waaruit je kansen kunt creëren. Vandaag was dat af en toe lastig. Fortuna Sittard stond zo ingezakt dat het moeilijk was om te blijven doen wat er van je gevraagd werd. Maar we winnen en dat is prima.”