Persconferentie | ‘Hij hoopte met zijn komst meer in beeld te komen bij Oranje'

Persconferentie | ‘Hij hoopte met zijn komst meer in beeld te komen bij Oranje'
2 min
PSV1

PSV kent in PEC Zwolle haar volgende tegenstander van de Eredivisie. In aanloop naar het thuisduel op zondag prijst Hoofdcoach Peter Bosz zijn selectie en licht hij Jerdy Schouten uit. De middenvelder is opgeroepen voor de definitieve selectie van het Nederlands Elftal.

Een hele grote glimlach, dat zag Bosz op het gezicht van de middenvelder toen hij hem sprak over de uitverkiezing in de selectie van de nationale ploeg. “Hij hoopte door zijn komst naar PSV meer in beeld te komen bij Oranje, en dat is hem na een maand of vier gelukt”, vertelt de Hoofdcoach. “Ik snap de keuze van Ronald Koeman volledig: Jerdy doet het geweldig. Het is daarnaast een fijne jongen om mee samen te werken en een hele goede speler voor ons, ook in Europese wedstrijden." Ook Joey Veerman zit bij de 25-koppige selectie van het Nederlands Elftal.

Tevreden en kritisch
PSV nam het op zondag op tegen RC Lens in de UEFA Champions League. De hoofdmacht wist de wedstrijd met 1-0 te winnen van de Franse ploeg, waar Luuk de Jong voor het enige doelpunt tekende. Peter Bosz blikt terug op het duel: “We hebben goed voetbal laten zien. Vechtend, fysiek en met veel strijd. Als zo’n belangrijke wedstrijd over de streep trekt is dat mooi, al blijf ik hoe dan ook kritisch. We maakten goed gebruik van de lange bal, maar konden in balbezit wat rustiger blijven.”

Lofzang
De Apeldoorner staat met zijn team bovenaan de ranglijst van de Eredivisie. Hij leunt niet achterover in aanloop naar het duel op zondag. “Als je PEC Zwolle de tijd en ruimte geeft, dan kunnen ze je het knap lastig maken. We moeten dus op onze hoede zijn.” De oefenmeester heeft vertrouwen in zijn selectie en prijst het hoge niveau wat er binnen zijn ploeg behaald wordt. “Binnen de club is er écht een goede selectie samengesteld. Ik ben heel tevreden over hoe de spelers trainen, werken en presteren. Ze beschikken over veel kwaliteit.”