Persconferentie | 'Het publiek moet ons helpen winnen'

Persconferentie | 'Het publiek moet ons helpen winnen'
2 min
PSV1

Op de persconferentie richting het duel met Rangers FC wil Peter Bosz niets weten van vergelijkingen met vorig seizoen. De Hoofdcoach weet ondertussen waar zijn ploeg moet verbeteren als het morgen wil winnen.

“Vorige week hadden we veel balbezit en veel mogelijkheden om tot een kans te komen. Toch kregen we maar weinig grote kansen omdat de eindpass niet goed was”, vertelt de oefenmeester die aangeeft dat de laatste fase één van de punten is waar deze week op is getraind. 

Het belangrijkste verschil zit ‘m in de supporters, zegt Bosz: “We zullen nog steeds het meeste balbezit hebben, maar nu spelen we voor eigen publiek. Zij moeten ons helpen de wedstrijd over de streep te trekken. We hebben de afgelopen weken laten zien dat we goed samen kunnen spelen, maar ook dat we individuele kwaliteiten hebben. Dat moet morgen samenkomen.”

Respect
Bosz benadrukt ondertussen dat zijn ploeg respect moet hebben voor de Schotse tegenstander: “Zij maken gebruik van de fouten die wij maken. Tegelijkertijd dwingen ze soms ook fouten af. We moeten de hele wedstrijd gefocust blijven om die niet te maken.”

Er is ondertussen goed selectienieuws, want Patrick van Aanholt traint weer mee. Toch is het nog onduidelijk of hij woensdagavond kan spelen: “We trainen straks nog één keer en daarna ga ik keuzes maken. Ik kijk enorm naar de wedstrijd uit, want dit zijn de duels waar je het voor doet.”