Persconferentie | ‘Het lukte niet om onder de druk uit te voetballen’

Persconferentie | ‘Het lukte niet om onder de druk uit te voetballen’
2 min
PSV1

PSV heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Het is de hoofdmacht derhalve niet gelukt om het record te verbeteren. Na afloop analyseert Peter Bosz de achttiende wedstrijd van het seizoen.

Nadat de Hoofdcoach zijn complimenten heeft gedeeld met de thuisploeg, kijkt hij in de spiegel. “Wij zijn tekortgeschoten in het voetballende gedeelte. Normaal hebben we rust in ons spel, ook als een tegenstander ons onder druk zet. Vandaag lukte het ons niet om daar onderuit te voetballen. Een andere factor was het veld. We leden regelmatig onnodig balverlies door de grasmat.” Malik Tillman sluit zich daarbij aan: “Het was glad, hobbelig en bovenal niet groen. Dat is een slecht teken.”


Bosz vindt troost in het totaalplaatje. “Na afloop was iedereen teleurgesteld. Het record lag voor het grijpen, dus je sportershart baalt. Toch heb ik gelijk de situatie genuanceerd, want het is ongelofelijk knap dat we zover zijn gekomen. Vooraf teken je hiervoor, dus we moeten doorzetten. Ik richt me nu niet op een ander record of een ongeslagen status. Ik wil gewoon kampioen worden.”