Persconferentie | ‘Het is onvoorstelbaar hoe Pepi blijft scoren’

Persconferentie | ‘Het is onvoorstelbaar hoe Pepi blijft scoren’
2 min
PSV1

PSV kan na de thuiszege op sc Heerenveen zijn vijftiende winstpartij van het seizoen bijschrijven. Hoofdcoach Peter Bosz zag verbeterpunten in de eerste helft, maar is vooral lovend over zijn spelers.

De oefenmeester is blij met de winst en spreekt zijn trots uit. “Dit was een van de betere ploegen tegen wie we tot dusver gespeeld hebben. Ze hebben goede voetballers, maar daardoor ben ik extra blij dat we hebben gewonnen.” Volgens de oefenmeester had zijn ploeg een betere eerste helft kunnen spelen. “Ik vond het te open liggen, we stonden niet compact genoeg en dekten niet door. Dat is iets wat beter kan.”

Clubrecord
Met de zege op de Friezen is PSV erin geslaagd om haar eerste vijftien wedstrijden van het seizoen allemaal te winnen. In het seizoen 1987-1988, onder Guus Hiddink, won PSV zeventien duels op rij. Peter Bosz komt steeds dichterbij het clubrecord. “Ik hecht er niet heel veel waarde aan, maar vind het wel heel bijzonder. Men praat nog steeds over het succesteam van dat jaar, het zou heel mooi zijn als het mensen over dertig jaar ook met bewondering over deze ploeg praten.”

Ricardo & Mauro JR
Net als in het gewonnen uitduel met Sevilla FC was Ricardo Pepi trefzeker als invaller. De Amerikaan tekende koud in het veld voor de 2-0, tot vreugde van Peter Bosz. “Onvoorstelbaar. Hij krijgt één kans en schiet hem meteen binnen. Ik raakte als speler altijd in paniek in die positie, ik vind het zo knap”, grapt de Hoofdcoach.

Voor invaller Mauro Júnior was de zege op de Friezen een extra speciale: hij keerde na maandenlang blessureleed weer terug binnen de lijnen. Voor Bosz was het een hoogtepunt van de wedstrijd. “Ik vond het geweldig hoe hij terugkwam en vooral de manier waarop hij werd ontvangen door het publiek. Dat zijn wat nevenzaken, maar dat is wel mooi om te zien.”