Persconferentie | ‘Had een ander spel van Twente verwacht'

Persconferentie | ‘Had een ander spel van Twente verwacht'
2 min
PSV1

PSV wist zaterdagavond ook haar dertiende Eredivisieduels te winnend af te sluiten. De formatie van Peter Bosz had weinig moeite met FC Twente, dat al snel met een man minder op het veld stond. Na afloop van het duel geeft Joey Veerman aan dat hij verrast was door het spel van de tegenstander.

FC Twente komt door een rode kaart al snel met tien man te staan, toch noemt Hoofdcoach Peter Bosz het niet vanzelfsprekend dat PSV heeft gewonnen. “Ze halen er elke keer een reden bij, maar we hebben dertien wedstrijden gespeeld en dertien keer gewonnen. Tegen tien man die voor de eigen goal hangen win je niet zomaar. We hebben een goede ploeg en laten dat wekelijks zien.”

Meer druk verwacht
Doelpuntenmaker en Man of the match Joey Veerman was verrast door het spel van de Tukkers. “We hadden verwacht dat ze ons meer onder druk zouden zetten. Misschien wilde ze dat ook wel, maar voetballen wij er gewoon onderuit. Dan zie je dat ze fouten gaan maken en pakken ze een rode kaart.” Joey moet vervolgens lachen als Bosz hem bewierookt voor zijn doelpunt. “Het lijkt knap dat ik tijdens een counter zo snel bij het doel ben, maar dat kwam ook omdat ik iets te laat aansloot tijdens het verdedigen.”

Lozano & Bakayoko
Bosz had ook complimenten over Hirving Lozano en Johan Bakayoko. “Ik maakte me vooraf zorgen over de fitheid van Hirving nadat hij 120 minuten voor Mexico had gespeeld. Hij heeft het desondanks fantastisch gedaan. Hij was erg dreigend wat er mede voor zorgt dat spelers hem onreglementair moeten tegenhouden. Dat leverde hen een rode kaart op”, vertelt Peter die Johan het derde doelpunt voor zijn rekening zag nemen. “Voor een twintigjarige speler is hij al erg ver. Hij is fysiek en technisch heel begaafd. Het is niet gek dat een aantal clubs hem deze zomer wilde overnemen. Gelukkig maakt hij de juiste keuze door bij ons te blijven.