Persconferentie | 'Geloof niet dat wij ook maar één wedstrijd onderschat hebben'

Persconferentie | 'Geloof niet dat wij ook maar één wedstrijd onderschat hebben'
2 min
PSV1

In de 22e speelronde van de Eredivisie is Heracles Almelo de tegenstander van PSV. In de elfde thuiswedstrijd van dit seizoen moet PSV wederom volledig gefocust aan de aftrap staan, zo benadrukt Peter Bosz in aanloop naar het duel.

Dinsdag 20 februari wacht de UEFA Champions League-clash met Borussia Dortmund, maar de Hoofdcoach laat weten dat de Europese wedstrijd geen item is op dit moment. “Het is niet moeilijk om de focus op de wedstrijd van morgen te houden. We spelen wederom een hele belangrijke wedstrijd. Ook tegen Heracles Almelo moet je winnen, want we willen kampioen worden. Dat is mijn opdracht en daar gaan we vol voor.” 

Focus 
PSV is favoriet tegen de promovendus uit Almelo, maar bij de spelers is geen sprake van enige vorm van onderschatting. “Ik geloof niet dat wij dit seizoen ook maar één wedstrijd hebben onderschat. Het is belangrijk om morgen gefocust te zijn. Heracles Almelo speelt normaal gesproken heel compact. De ploeg zakt ver terug en loert op de counter. Dat komen we vaker tegen, maar na de winterstop doet iedereen het anders tegen ons.” 

Om voor de twintigste keer in dit seizoen te zegevieren, moet de A-selectie geconcentreerd aan de aftrap verschijnen. “Zij zijn van systeem veranderd en spelen nu met vijf verdedigers. Er staat één spits, daarom moeten we er eerst doorheen spelen. Tegen FC Volendam is gebleken dat het niet zo eenvoudig is, vooral in de eerste helft.” 

Geen terugslag 
Guus Til is er dit weekend nog niet bij, maar de teruggekeerde spelers hebben zich na de strijd in Noord-Holland zonder klachten gemeld op het trainingsveld. “We zijn goed uit de wedstrijd tegen FC Volendam gekomen. Joey en Malik hebben geen terugslag gekregen na afloop van het duel. We hebben de hele week lekker kunnen trainen, dus ik verwacht geen verrassingen vanuit de medische staf.”