Persconferentie | 'Geen enkele aanleiding om te veranderen, dus dat doen we niet'

Persconferentie | 'Geen enkele aanleiding om te veranderen, dus dat doen we niet'
2 min

Peter Bosz is vastberaden om met zijn ploeg de kater van de nederlaag in Nijmegen weg te spoelen. Daar laat de Hoofdcoach geen enkele twijfel over bestaan. Twee etmalen na het uitduel met NEC wacht namelijk alweer een bezoek aan Excelsior Rotterdam.

De 3-1 verliespartij in het Goffertstadion heeft in de selectie ook voor teleurstelling gezorgd, verzekert Bosz. “Het lag absoluut aan ons en we kunnen beter. De scherpte die je nodig hebt, was er niet. Het was op de training wat stiller dan normaal. Je moet er dan voor zorgen dat zo’n duel goed afgesloten wordt en dat hebben we gedaan. We hebben er een streep onder gezet en vervolgens Excelsior besproken."

Geen paniek
De Hoofdcoach beseft dat het slotstuk van de Eredivisie nadert, maar laat weten dat zijn selectie gewend is om bij een topclub met druk om te gaan. “Nu
is het zaak dat we de 28e wedstrijd in de Eredivisie weer gaan winnen. Wij zijn niet in paniek. Het is ontzettend knap dat we 27 wedstrijden achtereenvolgend niet verloren hebben, maar de nederlaag tegen NEC was terecht. Er is geen enkele aanleiding om te veranderen, dus dat gaan we ook niet doen. We moeten door en morgen staat Excelsior voor de deur, die we moeten verslaan.”

Ziekenboeg
De nasleep van zaterdagmiddag heeft geleid tot twee blessuregevallen binnen de A-selectie. “Hirving Lozano is er niet bij tegen Excelsior, want hij werd na een uur gewisseld wegens een opgelopen blessure. We gaan dat gat binnen onze eigen selectie opvangen. Ismael Saibari gaf na de warming-up in Nijmegen aan dat hij het niet helemaal vertrouwde, daardoor besloten we om hem op de bank te houden tegen NEC. Hij is er helaas ook niet bij in Rotterdam.”

Er is echter ook goed nieuws. “Het herstel van Noa Lang verloopt vooralsnog zoals gepland en er is nog altijd kans dat hij later in het seizoen aansluit", besluit Bosz de persconferentie.

Bekijk hier alles over de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam.