Persconferentie | 'Elke wedstrijd kan een bananenschil zijn'

Persconferentie | 'Elke wedstrijd kan een bananenschil zijn'
3 min
PSV1

Eerder dit seizoen sprak Hoofdcoach Peter Bosz van een ‘eerste competitietopper’, waarmee hij doelde op de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Diezelfde ploeg is komend weekend de tegenstander van koploper PSV. Ditmaal vormt De Adelaarshorst het decor van het treffen en Peter Bosz benadrukt dat zijn ploeg wederom ‘de juiste concentratie’ nodig heeft om te winnen.

Go Ahead Eagles staat op de zesde plek van de Eredivisie-ranglijst. Volgens de Hoofdcoach is dat een beloning voor hun goede spel dit seizoen. “Dat kan alleen maar als je goede spelers én een goede trainer hebt. Dat is op dit moment het geval, dus we kunnen opnieuw onze borst natmaken.” Bosz reageerde ook op het ontvallen van Kees Rijvers. “Ik lees de verhalen van de mannen die met hem gewerkt hebben. Onder zijn leiding werd PSV een topclub. Het eerbetoon kan niet groot genoeg zijn.” 

Focus 
Bosz doet een beroep op de focus van zijn selectie en spelers. “Iedere wedstrijd kan voor ons een bananenschil zijn. Als wij niet de juiste concentratie op kunnen brengen, kan je tegen een goede ploeg als Go Ahead Eagles verliezen.” Daarbij speelt de naderende return tegen Borussia Dortmund totaal geen rol. “Ik hoor niemand in de groep over Borussia Dortmund praten, maar enkel en alleen over vrijdag. Iedere week richten wij ons op de eerstvolgende wedstrijd. Dat is in mijn ogen de manier om successen te bereiken.” 

Waardige tegenstander 
Onder leiding van René Hake stijgt de ploeg uit Deventer tot grote hoogte. “Go Ahead Eagles heeft een duidelijke manier van spelen en zijn met hun aanvallend ingestelde vleugelverdedigers altijd gevaarlijk. Zij spelen met ontzettend veel intensiteit, die is écht ontzettend hoog. Het lukt hun om dat iedere week op te brengen en in combinatie met de voetballende kwaliteiten zijn zij een hele lastige tegenstander voor ons.” 

Vertrouwen 
Tot slot benadrukt Bosz dat de remise tegen Feyenoord geen schade heeft aangebracht aan het zelfvertrouwen, ondanks dat hij nog altijd vindt dat PSV had moeten winnen. “Wij zijn inmiddels acht maanden bezig en zijn in die periode de beste van Nederland gebleken. We staan tien punten voor op de nummer twee, maar we moeten zorgen dat we in de komende tien wedstrijden datzelfde laten zien. Het moeilijkste in het voetbal is om constant te blijven, tot dusver is ons dat goed gelukt. We mogen niet verslappen.”