Persconferentie | ‘Elke keer als ik de bal krijg, weet ik dat ik er móet staan’

Persconferentie | ‘Elke keer als ik de bal krijg, weet ik dat ik er móet staan’
3 min
PSV1

PSV kroop zondagavond door het oog van de naald en pakte dankzij invaller Ricardo Pepi de drie punten tegen FC Twente. Hoofdcoach Peter Bosz merkte een uitdagende wedstrijd op waarin PSV onzorgvuldig was met het balbezit, maar uitte eveneens zijn vreugde over de overwinning in eigen huis.

“De eerste helft was niet goed. We leden veel slordig balverlies, gaven slechte passes en grote ruimtes weg. In de tweede helft was het een echte strijd en dat was ook de reden dat het beter ging. Die strijd leverden we in de eerste helft niet; we pakten de tweede ballen niet en gingen weinig duels aan. Dat veranderde in de laatste 45 minuten. Doordat beide clubs écht voor de overwinning gingen, leek de tweede helft net een boksgevecht zonder dekking”, vertelt de oefenmeester die complimenteus is over invaller Ricardo Pepi, maar ook de belangrijke Walter Benítez niet vergeet. “Je weet dat je met Ricardo iemand brengt die kan scoren en daar vaak niet veel tijd voor nodig heeft. En dit is niet de eerste keer dat hij zo belangrijk voor ons is. Ook Walter Benítez hield ons vandaag in de wedstrijd met zijn redding. Die één op één-situatie is echt een kwaliteit van hem.”

De Hoofdcoach ziet ook in dat vandaag anders had kunnen aflopen. “We hebben vaak de wedstrijd al ruim voordat de negentig minuten voorbij zijn beslist met ons voetbal." Dat was nu niet het geval en het kon tot het einde alle kanten op, waar je je misschien al bij een gelijkspel neerlegde.” Peter Bosz vond FC Twente desgevraagd uitstekend spelen. “Ze hebben goede spelers met een duidelijk plan. We hebben geluk gehad, want ze hebben het ons moeilijk gemaakt.”

Man of the Match
Ricardo Pepi is wederom beslissend voor PSV en maakt het verschil met zijn doelpunt in de laatste minuut. “Toen ik het veld in ging, had ik meteen het gevoel dat ik er klaar voor was om het team te helpen. Het is instinct en iets dat van nature komt. Elke keer als ik de bal krijg, weet ik dat ik er móet staan. Als spits hoop je op dat soort ballen. Het is dan alleen nog belangrijk om hem goed te raken en dat deed ik”, vertelt de Amerikaanse spits wie aangeeft hoe belangrijk deze overwinning was. “Het is een heel belangrijk seizoen en deze overwinning geeft mij en het team een goed gevoel.”