Persconferentie | ‘Één van de lastigste duels die we nog moeten spelen’

Persconferentie | ‘Één van de lastigste duels die we nog moeten spelen’
2 min
PSV1

Opgelucht dat alle internationals ongeschonden zijn teruggekeerd, blikt Peter Bosz vooruit op de komende speelronde. De Hoofdcoach deelt dat nagenoeg iedereen beschikbaar is voor het slotstuk van de Eredivisie, dat begint met een bezoek aan NEC.

Met veel interesse keek Bosz naar ‘zijn’ spelers gedurende de interlandperiode. “Ik heb het nodige voetbal gekeken in de afgelopen week. Je blijft voornamelijk bezig met je eigen ploeg en we hebben getraind met de jongens die hier zijn gebleven. Daarbij hebben we op de juiste momenten hard getraind, maar ook rust ingebouwd. We hopen de interlandbreak goed benut te hebben.”

Lof voor NEC
De Nijmegenaren staan op de zesde plek in de Eredivisie. Dat is een beloning voor het spel dat in de loop van dit seizoen steeds beter werd, aldus de Hoofdcoach. “De wedstrijd tegen NEC is één van de lastigste wedstrijden die we nog moeten spelen. Het is een ploeg die goed voetbal speelt en vooral gedurende de laatste maanden is gegroeid. Vrijwel op iedere positie staat een speler die voetbal ademt en dat maakt het leuk om naar te kijken.”

Ziekenboeg
De medische staf had ook goed nieuws in aanloop naar de competitiewedstrijd in het Goffertstadion. “Alle internationals zijn fit teruggekeerd. Walter was de laatste en is de enige die nog niet heeft meegetraind.” Ismael Saibari hervatte de groepstraining en is wedstrijdfit, terwijl Noa Lang de enige afwezige lijkt te zijn bij het bezoek aan de Waalstad.

Impact
De terugkeer van Saibari stemt Bosz enorm tevreden. Hij benadrukt namelijk dat PSV profijt heeft van een fitte en complete selectie. “Door zijn terugkeer hebben we in aanvallend opzicht meer keuzes. Onze reserves hebben dit seizoen al vaker het verschil gemaakt. Een fitte selectie zorgt er ook voor dat het niveau op de training stijgt en dat iedereen verplicht is om aan te haken.”

Op de vraag of er al gesproken wordt over een mogelijke landstitel, klinkt een resoluut antwoord. “Ik merk niets van kampioenskoorts in de selectie. Wij zijn bezig met NEC, meer niet”, zegt Bosz tot slot.