Persconferentie | 'Een terechte overwinning, maar het had ook anders kunnen aflopen'

Persconferentie | 'Een terechte overwinning, maar het had ook anders kunnen aflopen'
2 min
PSV1

PSV pakte vrijdagavond de drie punten in Deventer, maar makkelijk was het allerminst. Hoofdcoach Peter Bosz is blij dat zijn ploeg de wedstrijd over de streep trok, maar zag dat het ook ander had kunnen aflopen.

"Go Ahead Eagles is een sterke tegenstander. Als je de tweede niet maakt, weet je dat ze erin gaan geloven. Het publiek gaat erachter staan en dan volgen er aanvallende impulsen. Ik vind het een terechte overwinning, maar het had ook anders kunnen aflopen. Ze krijgen aan het einde nog een aantal kansen, daar zat het even mee”, vertelt de oefenmeester die de tweede gele kaart voor Obispo onterecht vond. “Daar kun je geen tweede gele kaart voor geven. Het was écht geen rood.” 

Verwachtingspatroon
Bosz zag in de afgelopen week een verwachtingspatroon ontstaan, waar hij zich niet helemaal in kan vinden. “Men verwacht ondertussen dat we hier wel even winnen, maar zo makkelijk is het niet. Ik vind het erg bijzonder dat we nog steeds niet hebben verloren. Daardoor is het al een speciaal seizoen.” Hij kijkt ondertussen uit naar de return in de UEFA Champions League. “Zo’n avonden zijn altijd prachtig. We spelen in een geweldig stadion met een prachtige sfeer, al hoop ik dat wij die kunnen verpesten”, grapt de oefenmeester. 

Sergiño Dest geldt als de matchwinner van de avond, hij zag de wedstrijd richting het einde lastig worden. “Dat kwam omdat we het nalieten een tweede doelpunt te scoren. Dit soort wedstrijden horen erbij, je kan ze niet allemaal makkelijk winnen.” De back ontvangt complimenten voor zijn acties in het begin van de wedstrijd en reageert: “Ik wilde m’n tegenstander direct testen. Als je eerste acties lukken, lopen ze daarna achteruit.”