Persconferentie | ‘Durven voetballen is de sleutel tot een goed resultaat’

Persconferentie | ‘Durven voetballen is de sleutel tot een goed resultaat’
3 min
PSV1

Hoofdcoach Peter Bosz en linkervleugelverdediger Sergiño Dest gaven maandagmiddag een persconferentie in aanloop naar het treffen met Borussia Dortmund. Beiden zien in ‘Die Borussen’ een geduchte tegenstander voor de achtste finale van de UEFA Champions League.

“Hopelijk is het niet de wedstrijd van het jaar, want dat wil zeggen dat er meer volgen”, zo begint Sergiño de persconferentie in het Philips Stadion. De technische verdediger denkt dat beide ploegen er met een overwinning vandoor kunnen gaan. “Het klopt dat ze wat meer moeite hebben in de competitie dan normaal, maar ze zijn eerste geworden in hun UEFA Champions League-poule. Dat is waar ik naar kijk, want dat is tegen de beste ploegen.”

Het is niet het enige verschil tussen de analyse van het verzamelde journaille en de linksback. “Ik kijk vooral naar de spelers die aan mijn kant spelen. Wat zijn hun kwaliteiten en hoe kan ik ze neutraliseren. Donyell Malen bijvoorbeeld: dat is een bijzonder goede speler met snelheid en een technische balbehandeling. Ik ken hem van mijn tijd bij Ajax, dus ik heb een goed beeld van hem", vertelt Sergiño. 

Sleutel tot succes
Hoofdcoach Peter Bosz heeft zin in het duel in de achtste finale. “Het is een tegenstander waar ik veel respect voor heb, juist daarom wil ik ze heel graag verslaan. We weten waar we ze pijn kunnen doen en waar we voor moeten oppassen. Gelukkig hebben we in de groepsfase al ervaring opgedaan tegen tegenstanders van dit niveau. Het uitduel met Arsenal is achteraf heel belangrijk geweest. We hebben ons kunnen meten met een van de beste teams ter wereld. Daar hebben we veel van geleerd.” 

In de poulefase blonk de Duitse tegenstander uit in de omschakeling, maar Bosz zet daar een kanttekening bij: "Ze beschikken ook over goed positiespel. Hoe ze spelen zal daarom ook van ons afhangen. Het is belangrijk dat wij durven voetballen. Dat is de sleutel om uiteindelijk de wedstrijd te winnen.” De oefenmeester ziet voor het treffen ook een belangrijke speler terugkeren, want Johan Bakayoko is weer van de partij op de training.

Zaterdag had de Hoofdcoach eigenlijk een vrije dag, toch heeft hij zich stiekem extra voorbereid op het treffen van dinsdag. "Ik heb er veel over nagedacht: hoe moeten we het aanpakken en hoe ga ik dit overbrengen op de ploeg. Ik ben niet nerveus, ik heb er vooral heel veel zin in."

Volg het duel met Borussia Dortmund via de liveblog.