Persconferentie | 'Dit voetbal heb ik bij PSV nog niet eerder meegemaakt'

Persconferentie | 'Dit voetbal heb ik bij PSV nog niet eerder meegemaakt'
3 min
PSV1

Na een bliksemstart in het AFAS Stadion, wist PSV ook het laatste Eredivisieduel van dit jaar op bezoek bij AZ te winnen. Hoofdcoach Peter Bosz en aanvoerder Luuk de Jong kijken met tevredenheid terug op het duel tegen de Alkmaarders. Met zestien uit zestien op zak gaat PSV ongeslagen én als koploper de winterstop in.

De twee keer trefzekere Luuk de Jong sprak lovend over het optreden van PSV in Alkmaar. “De hoeveelheid power en dominantie die we in het veld legden, was geweldig. Het had zo 5-0 of 6-0 kunnen staan. Ik stond te genieten in het veld. We hebben een groep van 25 man die zijn taken uitvoert en hun krachten laten zien op het juiste moment. Of dat nou vanuit het basiselftal is of vanaf de bank; dat tekent de kracht van ons team”, vertelt de aanvoerder wie blij was met zijn doelpunten, maar nóg liever het team goed ziet draaien. “Het is altijd lekker om twee doelpunten te maken. Toch vind ik het veel belangrijker dat we goed bezig zijn, winnen en dan maakt het me niet uit wie er scoort.”

Controle op het veld
Peter Bosz noemde het eerste halfuur het beste wat hij dit seizoen gezien heeft. “We scoren drie keer binnen vijftien minuten en creëren veel kansen. Als we de bal verloren, zaten we er meteen kort op om hem weer terug te veroveren; dat was de eerste keer dat ik dát zo goed heb gezien. Wij waren zo goed waardoor AZ er nog slechter uitzag.” Ook hield PSV vandaag de elfde clean sheet in de Eredivisie, wat de oefenmeester een erg knappe prestatie noemt.

Fantastische seizoenshelft
De manier van voetballen van Peter Bosz en hoe de Hoofdcoach het spel ziet, past goed bij Luuk de Jong. “Ik vind het fantastisch om op deze manier te spelen. Het was direct duidelijk toen we met de trainer en zijn ideeën aan de slag gingen, dat we écht de groep hebben om dat uit te kunnen voeren”, aldus de aanvoerder die aangeeft dat hij de manier waarop PSV nu voetbalt nog niet eerder bij PSV heeft meegemaakt. “Ik ben heel trots hoe we dit als ploeg doen. Als wij 100% geven als team, zie ik weinig ploegen in Nederland die van ons kunnen winnen."