Persconferentie | 'De nederlaag was onnodig en daardoor komt 'ie nog harder aan'

Persconferentie | 'De nederlaag was onnodig en daardoor komt 'ie nog harder aan'
2 min
PSV1

Direct na de nederlaag in het Signal Iduna Park duiden Hoofdcoach Peter Bosz en aanvoerder Luuk de Jong de wedstrijd. Beiden stellen dat PSV na een moeilijk begin erg goed in de wedstrijd zat, waardoor het resultaat des te harder aankomt.

“Als iets onnodig is, dan komt het harder aan dan wanneer je weggespeeld bent. Dat gebeurde de eerste dertig minuten natuurlijk wel. We kregen er geen druk op. Vanaf het moment dat we een-tegen-een speelden, kregen we er weer grip op”, vertelt Bosz die een ander PSV zag in de tweede helft. "Ik vond geweldig hoe we de tweede helft speelden, maar de laatste bal - de moeilijkste pass in het voetbal - daar kwamen we net tekort. Uiteindelijk gaat het om scoren en dat hebben we niet gedaan. Wat dat betreft zat het ook niet mee, want het ging soms slechts om centimeters.” 

De oefenmeester trekt het boetekleed aan voor de eerste fase. “Ik heb ze verkeerd de wedstrijd ingestuurd, waardoor we er geen grip op kregen. In een stadion met zoveel geluid is het daarna lastig om wijzigingen over te brengen op de ploeg. Dus dat duurde even.” Bosz is trots dat zijn ploeg desondanks zo dichtbij was. “Als de kwartfinale binnen handbereik is doe je iets goed. We hebben een geweldig team. Het is en blijft een mooi seizoen.” 

Trots
Ook aanvoerder Luuk de Jong zit er tijdens de persconferentie flink doorheen. “Ik baal enorm. Je wil beslissend zijn, zeker op dit soort momenten. We hadden onszelf moeten belonen”, zegt Luuk die positief afsluit. “Ik ben desondanks trots op het team; hoe we in de groepsfase hebben gespeeld en hoe we hier spelen. Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in een seizoen als dit jaar. We zijn nog altijd met een heel mooi seizoen bezig. Het is een van de beste selecties waarmee ik bij PSV gespeeld heb. Ik denk dat de organisatie binnen de club ervoor kan zorgen dat we ook de komende jaren goede selecties hebben.”