Persconferentie | 'Dat het allemaal binnen een seizoen zo goed valt, is ongelofelijk'

Persconferentie | 'Dat het allemaal binnen een seizoen zo goed valt, is ongelofelijk'
2 min
PSV1

PSV is landskampioen. De ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz kwam aanvankelijk op achterstand, maar heeft inmiddels de 25e landstitel in handen.

“Het was een typische kampioenswedstrijd, want het was geen goed voetbal. Misschien was het wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen, maar we scoren desondanks vier keer. Dat zegt veel over de potentie die we hebben”, trapt Peter Bosz af. “Het seizoen is geweldig geweest. Als trainer heb je tijd nodig om de groep te leren kennen. Het is uniek dat de boel zo snel op de rit raakte en dat we nauwelijks zwakke momenten hebben ervaren. Een kampioenschap heeft te maken met het iedere week laten zien. Dat hebben gedaan.” 

Door de overwinning is PSV nog altijd op koers om het all-time puntenrecord te evenaren en qua doelsaldo zelfs te verbeteren. “We hebben de kans om het unieke record van 93 punten te halen. Het team van Cruijff is beste team wat Nederland ooit gehad heeft. Als we ons daarmee mogen meten is dat heel bijzonder."

Vroeg in het seizoen vertrouwen 
Guus Til gaf aan dat hij al vroeg in het seizoen wist dat het de goede richting op ging. “Peter gaf ons al snel heel veel vertrouwen. Hij noemde ons het beste team waar hij mee heeft gewerkt. De trainer heeft bij grote clubs gewerkt, dus dat was voor mij heel speciaal. Het gaf ons een hoop vertrouwen.” 

Italiaanse mentaliteit 
Jerdy Schouten kwam net zoals de Hoofdcoach deze zomer bij PSV. “De Italiaanse mentaliteit heeft me geholpen bij het willen winnen, maar ik ben blij dat we attractief voetbal spelen. Daar hou ik van. Ze zeggen weleens dat de kampioen slechte wedstrijden wint. Dat klopt blijkbaar. Dat het allemaal binnen een seizoen zo goed valt, is ongelofelijk. We hebben laten zien dat we het beste voetbal van Nederland spelen.”