Persconferentie | Comeback was mogelijk dankzij tactische omzetting, zegt Guus Til

Persconferentie | Comeback was mogelijk dankzij tactische omzetting, zegt Guus Til
2 min
PSV1

De topper was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft zag Peter Bosz een slordig elftal. Na een tactische omzetting en een lading nieuwe energie walste PSV alsnog over Ajax heen.

"Iedereen denkt dat ik in de rust een donderspeech heb gegeven, maar dat is niet het geval. Iedereen wist dat het niet goed was, dat hoef ik ze niet te vertellen. Ik heb wel twee wissels doorgevoerd en daardoor gingen we beter voetballen."

Volgens Bosz kwam PSV door eigen toedoen niet in haar kracht. "We waren slordig en verspeelde onnodig de bal. Dan kom je niet aan voetballen toe en dat is nu juist waar we goed in zijn." Tegelijkertijd is de Hoofdcoach lovend over zijn ploeg. "Als je zo begint is het heel lastig om het nog om te keren. Toch is ons dat gelukt."

Anders druk gezet
Na rust wervelde PSV over Ajax heen. Iets wat volgens de ingevallen Guus Til ook te maken had met de manier van druk zetten. “Ze kregen achterin teveel tijd. Dan maakt het niet uit tegen wie je speelt, dan vinden ze altijd de oplossing. In de tweede helft hebben we druk gezet vanuit een 4-4-2-formatie. Dat heeft een hoop veranderd.” 

Guus weet dat er op dit moment veel concurentie op zijn positie is. "We hebben vier aanvallende middenvelders die alle vier totaal verschillend zijn. We brengen een andere energie. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat de Hoofdcoach voor mij kiest."