Persconferentie | ‘Clubrecord begint te leven binnen de groep’

Persconferentie | ‘Clubrecord begint te leven binnen de groep’
2 min
PSV1

PSV kent in AZ haar laatste Eredivisieduel voordat ze de winterstop ingaat. In aanloop naar het uitduel ziet Hoofdcoach Peter Bosz de blessureboeg van zijn selectie steeds leger raken, looft hij Guus Til en voelt hij binnen zijn dat het verbreken van een clubrecord steeds dichterbij komt.

In het duel met de Alkmaarders kan Bosz mogelijk weer beschikken over Jerdy Schouten, Joey Veerman en Hirving Lozano. “Ze hebben alle drie volledig meegetraind, maar dat zegt natuurlijk niet alles. Afhankelijk van de laatste training voor de wedstrijd bepaal ik of ze er bij kunnen zijn”, vertelt de oefenmeester. Voor Noa Lang komt het duel met de nummer drie van de Eredivisie nog te vroeg. 

In de boeken 
Mocht de formatie van de Apeldoorner de Noord-Hollandse ploeg aan de zegekar binden, dan is dat de 16e opeenvolgende overwinning van dit seizoen. Slechts eentje minder dan de langste zegereeks ooit in de Eredivisie. “Ik merk sowieso dat het steeds meer begint te leven in de groep”, zegt Bosz, doelend op het evenaren of verbreken van de historische mijlpaal. “Ik had het er vandaag nog met Guus Til over.” De Hoofdcoach spreekt vol lof over de ontwikkeling van Guus. “Zijn kwaliteiten komen dit seizoen erg goed naar voren: hij duikt altijd op voor het doel, verzet veel werk en blijft op hoge intensiteit druk zetten. Daarnaast beschikt hij over een goede dosis voetbalintelligentie.” 

Gefocust blijven 
Op maandag 18 december vindt de loting plaats van de eerste ronde van de knock-outfase van de UEFA Champions League. De tegenstander van PSV wordt dan bekend, maar Peter Bosz is daar helemaal niet mee bezig. “Dat ligt nog te ver weg. De wedstrijden in alle competities volgen elkaar zó snel op, we moeten gefocust blijven. Op dit moment zijn we alleen maar bezig met de wedstrijd tegen AZ. Daarnaast heb ik geen invloed op de loting”, geeft hij aan. “Ik zou ook niet weten welke ploegen we allemaal kunnen loten.”