Persconferentie | Bosz trekt lessen uit het verleden in aanloop naar Bekerduel

Persconferentie | Bosz trekt lessen uit het verleden in aanloop naar Bekerduel
2 min
PSV1

PSV speelt op woensdagavond haar eerste TOTO KNVB Bekerclash van het seizoen. Peter Bosz blikt vooruit op het inhaalduel met FC Twente, waarin mogelijk één speler terugkeert van blessureleed.

“We willen alles winnen wat er te winnen valt”, vertelt Bosz. Hij is met PSV in drie competities actief en wil ook presteren in de TOTO KNVB Beker. “We hebben het aan het begin van het seizoen naar elkaar uitgesproken en daar hoort de Beker zeker bij. Onze aandacht ligt voor nu volledig op dit toernooi, we nemen het uiterst serieus.” De oefenmeester beschikt wellicht weer over Hirving Lozano, die hersteld lijkt te zijn van blessureleed. “Afgelopen week heeft hij regelmatig meegetraind en dat ziet er goed uit. Alleen als het vandaag ook goed gaat, selecteer ik hem voor de wedstrijd.” 

Lof voor tegenstander
De tegenstander van woensdag, FC Twente, bekleedt momenteel de derde plek op de Eredivisieranglijst. Peter Bosz kijkt met bewondering naar zijn collega-trainer Joseph Oosting, met wie hij heeft samengewerkt tijdens zijn periode bij Vitesse. “Ik vind het geweldig om te zien hoe hij Ron Jans heeft opgevolgd, dat is niet zomaar iets. Als je ziet hoe ze nu spelen, dan verdien je complimenten.” 

Geleerd van fouten
Vooraf aan het duel in het Philips Stadion blijft de oefenmeester nuchter onder de goede vorm waarin zijn ploeg nu verkeerd. Een verslapping kan fataal zijn, geeft hij aan. “We moeten het zelf doen; onder de druk uitvoetballen. Elke ploeg kan gevaarlijk zijn als je zelf niet scherp bent. Kijk bijvoorbeeld naar ons laatste kwartier tegen Excelsior Rotterdam, toen waren we erg slordig. Daar hebben we de nodige lessen van geleerd, die nemen we mee naar woensdag.”