Persconferentie | Bosz prijst breedte in selectie en gaat in op blessure Noa Lang

Persconferentie | Bosz prijst breedte in selectie en gaat in op blessure Noa Lang
2 min
PSV1

De bal gaat zaterdag weer rollen in de Eredivisie na een korte interlandbreak. PSV neemt het in eigen huis op tegen Fortuna Sittard, maar moet het wel zonder Noa Lang doen. De geblesseerde aanvaller ligt er vermoedelijk langer uit dan verwacht, aldus Hoofdcoach Peter Bosz.

Noa viel geblesseerd uit in de eerste helft van de 4-0 zege op bezoek bij Sparta Rotterdam en moest daarnaast de interlandperiode met Oranje aan zich voorbij laten gaan. De blessure lijkt serieuzer dan dat de oefenmeester gehoopt had. ”Het is erger dan de vorige keer. Tegen Fortuna Sittard is hij er zeker niet bij en het ziet er naar uit dat het niet tot dit weekeinde beperkt gaat blijven." Malik Tillman en Isaac Babadi zijn wel weer volledig hersteld, zo laat Bosz weten. Armando Obispo en Mauro Júnior, al voor langere periode geblesseerd, trainen weer mee maar zijn nog niet fit genoeg om speelminuten te maken in PSV 1. 

Rouleren
De Hoofdcoach van PSV erkent dat Noa gemist zal worden, maar prijst ook de diepte in zijn selectie. “We missen een goede voetballer, maar kunnen hem dan ook weer vervangen door een goede speler. Dat zegt genoeg over de breedte in ons team.” Hirving Lozano, ook buitenspeler van beroep, kan de plek van Noa overnemen. Bosz spreekt zich lovend uit over de invalbeurt van ‘Chucky’ tegen Sparta Rotterdam. “Dat is de Lozano die de PSV-fans kennen, hij speelde een hele goede wedstrijd.” 

Defensief sterk 
PSV kreeg tot dusver slechts twee doelpunten tegen in acht wedstrijden. Mocht PSV de nul houden tegen Fortuna Sittard, dan evenaart het 't clubrecord van minste tegendoelpunten na negen wedstrijden (twee, in 1977-1978). Defensief laat de club dus weinig steken vallen, maar volgens Peter Bosz zijn het juist de voorhoedespelers die hem in het oog springen. “Het verdedigen begint bij hen. Over het algemeen geven we relatief weinig kansen weg, te danken aan een goede organisatie en het blijven opvoeren van druk in aanvallend opzicht.”