Persconferentie | Bosz niet bang voor gemakzucht: ‘Dat zit niet in dit team’

Persconferentie | Bosz niet bang voor gemakzucht: ‘Dat zit niet in dit team’
2 min
PSV1

PSV houdt een perfecte score over aan een pittige week. Peter Bosz is dan ook zeer te spreken over zijn ploeg, die hij tegen Feyenoord had geïnstrueerd altijd te blijven voetballen. En met succes, want het duel in De Kuip werd gepromoveerd tot de veertiende overwinning in evenveel wedstrijden.

Bosz geeft aan dan hij met zijn staf lang heeft gezocht naar de sleutel tot een overwinning. Uiteindelijk vond hij die in de kern van het spel: voetbal. “We wisten dat ze hoog druk gingen zetten. Dan kun je goals proberen te voorkomen, maar ik heb liever dat zij er achteraan lopen. Tot in extremis hebben we de voetballende oplossing gezocht.”

Om dat te bewerkstelligen maakte Bosz plaats voor Ismael Saibari. “Dat is waarom Jerdy Schouten doorschoof naar de verdediging. Ismael is een voetballer met fysieke en technische kwaliteiten. Als hij blijft groeien, kan hij heel goed worden.”

Net zoals in Sevilla nam Ismael de eerste PSV-goal voor zijn rekening. Drie minuten later werd de voorsprong ook nog eens verdubbeld. De middenvelder wijt die effectieve fase aan de ruimtes die groter werden. “Zij gingen aanvallender spelen en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Daarna was ik eerlijk gezegd niet meer bang dat ze terug zouden komen, ik had er alle vertrouwen in.”

Gemakzucht
Veertien overwinningen in veertien wedstrijden is een ongelofelijke prestatie. Toch is de Hoofdcoach niet bang dat er gemakzucht in de ploeg sluipt. “Als je na de euforie in Sevilla zo aan de aftrap begint, dat zit gemakzucht er niet in. We hebben een hele goede ploeg en dat hebben we deze week weer bewezen, want we winnen drie uitwedstrijden.”