Persconferentie | Bosz lovend: 'Havertz gaf aan dat drukzetten niet lukte'

Persconferentie | Bosz lovend: 'Havertz gaf aan dat drukzetten niet lukte'
2 min
PSV1

In het zesde en laatste groepsduel trof PSV Arsenal FC. Ondanks dat het duel geen invloed meer had op de stand in de poule, kwam de hoofdmacht erg goed voor de dag. Peter Bosz heeft dan ook complimenten over voor zijn ploeg.

De oefenmeester geeft na afloop aan trots te zijn op zijn elftal. Zeker gezien het feit dat een aantal spelers in het diepe werd gegooid. “Van Aanholt speelde zijn eerste officiële duel op het middenveld. Daarnaast kwamen een aantal jongens terug van blessureleed. Ze hebben het allemaal erg goed ingevuld. Ik denk dat het publiek vandaag vermaakt is. Ik gaf onlangs aan dat dit de beste ploeg is waarmee ik heb gewerkt. Dit is waarom: Iedereen staat er als het moet en gaat er negentig minuten volle bak tegenaan.”

Genoten van Tillman en Saibari
De Hoofdcoach had ook mooie woorden over voor Ismael Saibari en Malik Tillman. “Malik was zo goed, dat was bijna eng. Ik heb enorm van hem genoten en hetzelfde geldt voor Ismael. Hij speelt met zoveel power. Hij had pech dat zijn schot via een tegenstander op de paal belande.”

Havertz lovend
In Londen liep PSV tegen een 4-0 nederlaag aan. Vooraf zei Bosz benieuwd te zijn naar wat zijn ploeg had geleerd. Toch was het lastig een conclusie te trekken: “Er stonden twee totaal verschillende ploegen op het veld. Dat neemt niet weg dat we sindsdien stappen hebben gezet. We komen bijvoorbeeld sneller en met meer spelers achter de bal. Ik sprak na afloop met Kai Havertz en hij gaf aan dat ze ons onder druk hadden willen zetten, maar dat ze dat niet lukte.” 

Veel gecreëerd
Yorbe Vertessen tekende namens PSV voor de 1-1. De Belg zegt dat er meer in had gezeten. “We hebben veel gecreëerd, maar je mag niet klagen als je gelijkspeelt tegen Arsenal. Ik hou er een goed gevoel aan over. Zeker gezien het feit dat ik het vertrouwen wederom heb beloond met een doelpunt.”