Persconferentie | Bosz looft Tillman: 'Die heeft het weer geweldig gedaan'

Persconferentie | Bosz looft Tillman: 'Die heeft het weer geweldig gedaan'
2 min
PSV1

De eerste Bekerwedstrijd van het seizoen werd niet de laatste; PSV won thuis met 3-1 van FC Twente. Na afloop van het duel vertelt Hoofdcoach Peter Bosz over hoe hij het duel heeft ervaren en waarom Joey Veerman vlak voor aanvang uitviel.

“Hij kreeg last van zijn kuit. We wilden geen risico nemen, dus hebben we hem vervangen door Malik Tillman. Die heeft het weer geweldig gedaan”, aldus Bosz die niet kon genieten van het spel: “Dat kan ik nooit tijdens een wedstrijd, want ik kijk vooral waar ik de ploeg kan helpen. Dat is meestal niet in het positiespel. Op de training kan ik er wel van genieten hoor!”

Op de persconferentie kreeg Bosz de vraag of hij zijn ploeg soms slordig vond. De Hoofdcoach nuanceert: “Dat kwam ook omdat zij richting het einde meer risico nemen. We komen er daardoor twee keer gevaarlijk uit en moeten eigenlijk beide keren scoren.” Volgende week woensdag wacht de achtste finale tegen Feyenoord. Toch is Bosz nog niet bezig met die wedstrijd. “Zoals altijd focussen we ons uitsluitend op het volgende duel, en dat is tegen FC Utrecht.”