Persconferentie | Bosz looft tegenstander en deelt luxeprobleem

Persconferentie | Bosz looft tegenstander en deelt luxeprobleem
2 min
PSV1

PSV reist op zaterdag af naar Overijssel voor speelronde elf van de Eredivisie. Heracles Almelo is dan de tegenstander. Hoofdcoach Peter Bosz blikt vooruit op een wedstrijd die voor hem in het teken staat van oude bekenden.

Bosz kan tegen Heracles Almelo niet beschikken over een volledig fitte selectie. Voor de bekende geblesseerden komt het duel in het weekend te vroeg. "Armando Obispo en Mauro Júnior zijn er nog niet bij, Armel Bella-Kotchap ligt er door een operatie langer uit. Noa Lang traint voor zichzelf maar nog niet in groepsverband", laat de oefenmeester weten. Olivier Boscagli, die vorig seizoen afzag van wedstrijden op kunstgras, is er wel bij. 

Keuzes op tien
Peter Bosz heeft een brede selectie en rouleert veel op de nummer 10-positie. Zo kunnen Guus Til, Isaac Babadi, Ismael Saibari en Malik Tillman allemaal uit de voeten op de plek. Het wordt de Hoofdcoach niet makkelijk gemaakt, zo vertelt hij. “Ik kan er niet één aanwijzen die het slecht heeft gedaan tot dusver. Het zijn vier verschillende type spelers, waardoor we moeten kijken naar hun vorm en de tegenstander. Dus niet enkel hoe ze spelen, maar ook tegen wie we gaan spelen.”

Bekend terrein
Het Erve Asito, thuisstadion van Heracles Almelo, is voor Peter Bosz een bekende plek. Hij was vijf jaar actief als hoofdtrainer van de club, verdeeld over twee periodes. Twee oud-collega’s en vrienden van Bosz, John Lammers en Hendrie Krüzen, staan momenteel voor het Almelose team als respectievelijk hoofdtrainer en assistent-trainer. Het maakt dat Bosz de club met veel belangstelling volgt. “Ze zijn daar vorig jaar samen gestart en direct gepromoveerd naar de Eredivisie, daar heb ik van genoten. Ook dit seizoen zijn ze goed gestart.” 

Desondanks is de Apeldoorner gefocust om een maximaal resultaat te behalen tegen zijn oude club. “Omdat de trainers op de hoogte zijn van mijn visie, moeten wij onze taken heel goed uitvoeren. Dit geldt natuurlijk voor elke wedstrijd; we hebben in het vorige duel kunnen zien dat je het zwaar kan krijgen als je dat niet doet.”