Persconferentie | Bosz looft invallers en kijkt tevreden terug op de tweede helft

Persconferentie | Bosz looft invallers en kijkt tevreden terug op de tweede helft
3 min
PSV1

PSV bleef ook dit weekend ongeslagen. Op bezoek bij Sparta Rotterdam werd het duel in de tweede helft beslist en gewonnen door doelpunten van vier verschillende doelpuntenmakers. Hoofdcoach Peter Bosz en vleugelverdediger Sergiño Dest kijken tevreden terug op het duel.

De foutloze reeks werd ook op Het Kasteel doorgezet. Over de tweede helft van het duel was Bosz zéér te spreken. “Het ging wat moeizamer in de eerste helft, waarin we wel veldoverwicht hadden en met twee ballen de lat raakten, maar uiteindelijk hebben we in de tweede helft laten zien wat voor een goede ploeg we zijn.” De oefenmeester was daarbij erg complimenteus over de invallers van PSV. “Zij presteren goed en laten zien wat het is om in te vallen. Als zij er moeten staan dan staan ze er en maken ze ook doelpunten. Het is erg prettig dat je die jongens erin kan brengen.”

Complimenten voor vleugelaanvallers
Zowel Johan Bakayoko als Hirving Lozano konden rekenen op lovende woorden van de Hoofdtrainer. “Vandaag heb ik gezien wat de meerwaarde van Lozano kan zijn. Ik vond hem echt geweldig en erg dreigend spelen. Hij is inzetbaar aan beide kanten, maar vandaag vond ik hem heel dreigend vanaf die linkerkant”, aldus Bosz die tegelijkertijd ook zijn complimenten uitdeelde aan Johan Bakayoko. “Johan was erg lang op zoek naar dit doelpunt en probeerde het vaak in de korte hoek. We hebben getraind op dat soort situaties met de lange hoek. Ik gaf hem mee dat hij het op gevoel moest doen. Zijn fraaie doelpunt ging er geweldig in en ik ben heel blij voor hem dat het lukte.”

Hoog niveau
Sergiño Dest is erg tevreden over het samenspel op het veld. “We scoren vier doelpunten wat een goede uitgangspositie is om de interlandperiode in te gaan”, aldus de verdediger wie erg te spreken is over het niveau wat het team aantikt. “We zijn gefocust als team en beheersen over goede concentratie. Ik vind dat we een hoog niveau aantikken met zijn allen – ook de invallers wie belangrijk zijn en met volle energie het veld in komen. Wederom hebben we een clean sheet en weten we veel doelpunten te scoren, dus dat doen we erg goed.”