Persconferentie | Bosz looft debutant Schouten: ‘Daar hielp hij ons mee’

Persconferentie | Bosz looft debutant Schouten: ‘Daar hielp hij ons mee’
2 min
PSV1

Geheel in lijn met de vorige twee wedstrijden was Peter Bosz na afloop niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. Toch is de Hoofdcoach ook zeer te spreken over zijn ploeg. Met name debutant Jerdy Schouten kreeg complimenten van de oefenmeester.

“Ons probleem was dat we de lange bal speelden of er te veel mee gingen lopen”, begint Bosz die op positieve noot verder gaat: “Dat is ons spel niet, maar uiteindelijk zit ik hier met een goed gevoel, want we hebben veerkracht getoond. In de tweede helft zag ik een ploeg die heel gedecideerd was en goed voetbal speelde.”

Wissels na rust
Met drie wissels greep Bosz na rust flink in. Een van de spelers die het veld moest ruimen was André Ramalho, maar de Hoofdcoach neemt zijn centrale verdediger in bescherming: “Ik heb André hoog zitten. Het is een kerel die zijn duels wint. Alleen vandaag had hij een mindere dag. Ik heb daarom gekozen voor Jerdy die ons hielp door het middenveld in te dribbelen.”

Schouten
Bosz is zeer lovend over het debuut van de kersverse aanwinst: “Hij heeft slechts een paar keer meegetraind en kent waarschijnlijk nog niet eens alle namen”, lacht de Hoofdcoach. “Het is een speler die elke bal naar de juiste kleur speelt en dat is moeilijker dan het lijkt. Hij heeft het geweldig gedaan.”