Persconferentie | Bosz looft comeback en kijkt uit naar duel met Feyenoord

Persconferentie | Bosz looft comeback en kijkt uit naar duel met Feyenoord
2 min
PSV1

PSV heeft de ene kraker er net op zitten en de volgende staat alweer voor de deur. Zondag neemt de hoofdmacht het namelijk op tegen Feyenoord. Hoofdcoach Peter Bosz kijkt uit naar het duel met de nummer twee van de Eredivisie

Hirving Lozano viel geblesseerd uit tijdens het duel met Sevilla FC. “Zijn blessure lijkt gelukkig mee te vallen”, vertelt Bosz. De oefenmeester verwacht de Mexicaan niet maandenlang kwijt te zijn, maar neemt het liefst geen risico. “We willen geen overhaaste beslissingen nemen. We bekijken het van week tot week.” De breedte en vorm van zijn selectie stelt hem gerust. “Gelukkig hebben we veel spelers die op de zijkanten uit de voeten kunnen en het dit seizoen goed doen.” 

Gefocust en volwassen 
In Spanje kwam de hoofdmacht knap terug van een 2-0 achterstand. Het was een euforische avond voor de formatie van Bosz, al geeft de Hoofdcoach aan niet geheel tevreden te zijn over de wedstrijd. “Het moet tegen Feyenoord op alle gebieden beter, zeker als je kijkt hoe we de goals weggaven na de rust. Maar als je ziet hoe we in die wedstrijd terugkomen van een achterstand én driemaal scoren in een halfuur, is dat ontzettend knap.” 

Bosz prijst de instelling van zijn ploeg. “Ondanks dat de vreugde groot was, hebben we niet de polonaise gelopen. Bij een team dat goed draait hoort ook een volwassen, gefocuste houding. Na de wedstrijd was iedereen uiteraard ongelofelijk blij, maar de focus verschoof vrijwel meteen naar de wedstrijd van zondag.” 

Overeenkomsten 
De oefenmeester kijkt uit naar de confrontatie met Feyenoord. “Ik verwacht een intense wedstrijd, net zoals tijdens de Johan Cruijff Schaal. Toen knalden we erop.” De Hoofdtrainer ziet gelijkenissen tussen beide teams “In detail is de speelwijze anders, maar we spelen beiden intensief voetbal. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijd.”