Persconferentie | Bosz en Teze complimenteus: ‘Blij dat hij voor ons speelt’

Persconferentie | Bosz en Teze complimenteus: ‘Blij dat hij voor ons speelt’
2 min
PSV1

PSV boekte woensdagavond een belangrijke zege in de UEFA Champions League. Door de overwinning op RC Lens staat de ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz op een tweede plaats in de poule. Dat is mede dankzij een ‘unieke’ kopgoal van Luuk.

Jordan Teze stond woensdagavond negentig minuten op het veld. Hij geeft aan dat PSV werd gedwongen af te wijken van het wedstrijdplan. “Opbouwen was het uitgangspunt, maar ze zaten er bovenop. Luuk heeft dan meteen door wat er moet gebeuren, dus we gingen meer lange ballen op hem spelen. Dan komt het erg goed uit dat hij gewend is aan dit niveau.” 

Peter Bosz merkt op dat het spelbeeld heel anders was dan in de heenwedstrijd. “In Frankrijk konden we langer aan de bal blijven, terwijl het hier meer een vechtwedstrijd is geworden. Daarnaast stapten hun vleugelverdedigers snel door op de onze. Daardoor moesten we vaak kiezen voor de lange bal. Complimenten voor de jongens, want dat is niet het spel dat we gewend zijn.”

Unieke goal
De Hoofdcoach heeft complimenten over voor meerdere spelers, onder wie Luuk en Jerdy. “Jerdy bleef ondanks de druk zó rustig aan de bal. Ik ben geen bondscoach en bekijk niet alle Nederlanders, maar wat mij betreft is hij goed genoeg voor Oranje. En dan heb je nog onze aanvoerder; Het is uniek dat Luuk een relatief langzame voorzet alsnog tot goal promoveert. Ik ben heel blij dat hij voor ons speelt.”