Persconferentie | Bosz complimenteus over voetballend PEC Zwolle

Persconferentie | Bosz complimenteus over voetballend PEC Zwolle
2 min
PSV1

Voor de twee keer deze week maakt PSV zich voor op een wedstrijd, ditmaal in Eredivisie-verband. PEC Zwolle is zaterdagavond in het MAC³PARK Stadion de opponent van de formatie van Peter Bosz, die volledig gefocust is om zijn ploeg op juiste wijze voor te bereiden op het duel.

Eerder in de week hielden PSV en Borussia Dortmund elkaar in evenwicht door in de eerste wedstrijd van het tweeluik beide één keer te scoren. Het duel met PEC Zwolle geldt als een reguliere competitiewedstrijd, maar de Hoofcoach stoomt zijn ploeg op exact dezelfde wijze klaar voor het treffen in Overijssel. “Ik ben iedere week weer volledig geconcentreerd op de eerstvolgende tegenstander, ook nu. We moeten nog trainen, dus ik weet nog niet of we helemaal ongeschonden uit de strijd zijn gekomen.” 

Lof 
In het Philips Stadion werd eerder dit seizoen met 4-0 gewonnen en na afloop spraken de Zwollenaren vol lof over PSV. De koppositie zorgt vaak voor extra motivatie bij de tegenstanders, maar daar deinst Bosz niet voor terug. “Het maakt me niet uit hoe een ploeg tegen ons speelt, want wij willen het initiatief nemen in het zetten van druk en in de opbouw. Ik weet uit eigen ervaring dat als wij erin slagen om met intensiteit in de Eredivisie te spelen, dat voor andere ploegen heel zwaar voelt. Dat is een rotgevoel voor een tegenstander”, benoemt Bosz. 

De promovendus uit Overijssel maakte gedurende het seizoen een goede indruk op de Hoofdcoach. “Ik vind PEC Zwolle een voetballende ploeg. Ze durven van achteruit te voetballen, maar op het middenveld staan ook vaardige spelers. De resultaten zijn ook erg goed in de laatste weken.”