Persconferentie | Bosz baalt: 'Penaltymoment cruciaal'

Persconferentie | Bosz baalt: 'Penaltymoment cruciaal'
2 min
PSV1

PSV is uitgeschakeld in de Beker. De ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz ging met 1-0 onderuit in De Kuip. Na afloop vragen journalisten zich af hoe de nederlaag aankomt bij PSV 1, dat in de Eredivisie op titelkoers ligt.

“We zijn er doodziek van, want we willen alles winnen. Dat is vandaag helaas niet gebeurd. Het eerste deel van de wedstrijd hadden we de controle, tot de fase waarin Feyenoord scoorde. Opeens waren we op afstand aan het dekken en was het logisch dat het doelpunt viel. Ondanks wat omzettingen hebben we in de tweede helft niet heel veel kansen gehad”, analyseert Bosz. 

De sleutel lag woensdagavond bij Stengs, de vrije man aan de kant van Feyenoord. “We moesten dus goed op hem doordekken. Dat hebben we lang ook goed gedaan, maar in de fase dat zij scoorden lukte dat niet”, zegt Bosz, die PSV beter vond spelen dan afgelopen zondag: “We kwamen aan het voetballen, veel meer dan tegen FC Utrecht.”

Penaltymoment
Een cruciaal moment in de wedstrijd was ongetwijfeld het penaltymoment in de tweede helft, toen Mats Wieffer Noa Lang vloerde in de zestien. “Ik dacht meteen dat het een strafschop was en achteraf bleek ik gelijk te hebben”, zegt Bosz. “Het is een sleutelmoment in de wedstrijd, want hij had al geel. Het is cruciaal geweest. Ik wil niet naar de scheidsrechter wijzen, want de VAR had hem moeten helpen. Dat heeft 'ie nagelaten."