Persconferentie | Bella-Kotchap toont voetbalintelligentie; Ramalho oogst lof

Persconferentie | Bella-Kotchap toont voetbalintelligentie; Ramalho oogst lof
2 min
PSV1

PSV won zaterdagavond met 4-0 van NEC. Volgens Hoofdcoach Peter Bosz speelde zijn ploeg bijna de hele wedstrijd goed. Vooral het centrale duo kreeg complimenten van de oefenmeester.

Debutant Armel Bella-Kotchap ontving na afloop mooie woorden van Peter: “Hij heeft zijn duels gewonnen en het simpel gehouden. Daarnaast stond hij altijd op de goede plek. Daarmee toont hij voetbalintelligentie. De avond was bijna vlekkeloos. Ik hoop alleen dat de blessure van Noa Lang meevalt.” 

Armel was op zijn beurt zeer te spreken over het publiek in het Philips Stadion: “De sfeer was geweldig en het heeft ons geholpen de wedstrijd te winnen”, vertelt de verdediger die links in het centrum speelde. Al kan hij naar eigen zeggen ook een plekje naar rechts opschuiven, waar vandaag André Ramalho stond. De Braziliaan ontving mooie woorden van Hoofdcoach Peter Bosz: “Ik denk dat André Ramalho vanavond onze beste speler was. Ik vond hem geweldig.” 

Penalty-moment
De reserve-aanvoerder trad volgens Bosz ook goed op bij het penalty-moment, toen drie spelers een poging wilde wagen. "André handelde goed door Ricardo Pepi aan te wijzen. Onze spitsen nemen de strafschoppen, dus dat was de juiste beslissing."