Persconferentie | ‘Als je kampioen wil worden, moet je dit soort wedstrijden winnen’

Persconferentie | ‘Als je kampioen wil worden, moet je dit soort wedstrijden winnen’
2 min
PSV1

Na het midweekse duel in de UEFA Champions League, wachtte niet veel later Almere City FC in het Yanmar Stadion. Voor het eerst in de geschiedenis trof de ploeg van Peter Bosz de Almerenaren. De trainer blikt tevreden terug op het duel wat met vier doelpunten, van vier verschillende doelpuntenmakers, werd gewonnen.

Dat de ploeg op zaterdagavond in Almere met ruime cijfers won, stemde Peter Bosz tevreden. “Dit is wat je met zijn allen wil. Je weet dat je doordeweeks én in het weekend speelt en dan moet je weer vol aan de bak. Als je kampioen wil worden, moet je dit soort wedstrijden winnen. We weten dat dit een wedstrijd is waarvan zij weten dat wij kortgeleden nog een zware pot hebben gehad.” De Hoofdcoach vond dat de knop na de verloren midweekse wedstrijd bij Arsenal FC meteen om moest: “Als je fit bent, wat wij allemaal zijn, dan moet je er gewoon opklappen.”

Guus Til bewijst waarde
Peter Bosz was erg te spreken over Guus Til, wie na een tijd weer een basisplaats bemachtigde. “We speelde tegen een vijfmans verdediging. Je weet dat er dan grote ruimtes komen waarin je komt te spelen. Daarvoor heb je lopers nodig, een Guus dus”, vertelt de Hoofdcoach die aangeeft dat hij daarbij dus kijkt naar de tegenstander. “Ik heb geprobeerd er wat frisheid in te brengen en met Guus heb je weer een hele andere speler als met bijvoorbeeld Isaac Babadi.”

Het spel was niet altijd zoals in de laatste wedstrijden stelt de trainer. “Ik vond het wel een ‘rare’ wedstrijd waarin we af en toe niet aan het voetballen kwamen. Ik zag iedereen uitglijden, dus dat zal te maken hebben met een ietwat slecht veld. Ondanks dat, stonden we in de rust met 2-0 voor.” Alle vijf de Eredivisiewedstrijden werden winnend afgesloten door PSV. Daarbij heerst er een content gevoel over het spel. “We hebben nu vijf wedstrijden gespeeld en pas één doelpunt tegen gekregen. We hebben heel veel kansen gecreëerd."