PEC - PSV, een vooruitblik in feitjes en weetjes

PEC - PSV, een vooruitblik in feitjes en weetjes
2 min

8 mei 2016. Een dag die onlosmakelijk verbonden zal blijven aan PSV. In Zwolle kroonde PSV zich op die dag voor de 23e keer tot kampioen van Nederland. Zaterdag keert de ploeg van Phillip Cocu terug naar het veld waar het ruim drie maanden geleden kampioen werd, mede dankzij treffers van Luuk de Jong (2) en Jürgen Locadia. Een vooruitblik in feitjes en cijfers.

Zege in de maak?   
Van de laatste acht onderlinge ontmoetingen in Zwolle werden er zeven gewonnen door PSV. De enige keer dat PSV niet won van PEC was in 2014. Destijds werd het 3-1 voor PEC Zwolle. Namens PSV scoorde Luuk de Jong vanaf de stip.

Fijne tegenstander voor Luuk de Jong
Luuk de Jong scoorde vorig seizoen tweemaal in Zwolle en dat is geen uitzondering voor de spits. De Jong scoorde namelijk in elk van zijn vier eredivisieduels met PEC Zwolle (vijf goals in totaal).

Scoort Luuk de Jong tegen PEC Zwolle zijn eerste seizoenstreffer? Scoort Luuk de Jong tegen PEC Zwolle zijn eerste seizoenstreffer?

Clubrecord
PSV maakte in elk van zijn laatste 9 uitwedstrijden in de Eredivisie minstens 2 goals, een clubrecord. Mocht PSV ook minimaal 2x scoren op bezoek bij PEC Zwollen dan evenaren ze het eredivisierecord dat in handen is van AZ (2006) en Ajax 2013.

Uitrecord in zicht
PSV won de laatste tien uitduels in de Eredivisie. Slechts twee keer noteerde PSV langere reeksen: twaalf tussen 1987-1988 en elf tussen 1985-1986.

Oude bekenden
PEC Zwolle-speler Dirk Marcellis speelde 68 eredivisieduels voor PSV tussen 2007 en 2010. Naast hem heeft ook Stef Nijland een verleden bij PSV. Hij stond tussen 2008 en 2013 onder contract bij PSV, maar kwam maar 18 keer in actie in de Eredivisie voor de club (1 goal). Na drie verhuurperiodes tekende hij in 2013 bij Zwolle.

Dirk Marcellis speelde drie seizoenen bij PSV. Hij werd eenmaal kampioen Dirk Marcellis speelde drie seizoenen bij PSV. Hij werd eenmaal kampioen