Overzicht | Zo staat PSV er voor richting drukke herfstperiode (en dit mag je van ons verwachten)

Overzicht | Zo staat PSV er voor richting drukke herfstperiode (en dit mag je van ons verwachten)
3 min
PSV1

Het WK in Qatar begint pas op 20 november, maar tot die tijd hoeven voetbalvolgers zich absoluut niet te vervelen. Zeker PSV-supporters niet. Vanaf morgen (1 oktober) tot en met 12 november speelt PSV liefst twaalf wedstrijden. We zetten ze voor je op een rij, vertellen hoe de selectie van de koploper van de Eredivisie ervoor staat en wat je tot het WK van ons mediateam mag verwachten.

Herstart Eredivisie in Friesland
Na het interlandvoetbal van afgelopen week/weekend herstart de Eredivisie voor PSV in Friesland. De ploeg van Hoofdcoach Ruud van Nistelrooij speelt zaterdag tegen SC Cambuur en volgende week zondag (9 oktober) tegen sc Heerenveen. Tussen beide Friese uitwedstrijden reist PSV naar Zwitserland voor het tweede groepsduel in de UEFA Europa League.

Zaterdag 1 oktober SC Cambuur - PSV 16.30 uur
Donderdag 6 oktober FC Zürich - PSV 18.45 uur
Zondag 9 oktober sc Heerenveen - PSV 16.45 uur

Thuiswedstrijden tot de winterstop
Tot de winterstop speelt PSV vijf thuiswedstrijden. De eerste op 13 oktober tegen FC Zürich (Europa League), de laatste kort voor het WK tegen AZ (12 november). Ook FC Utrecht, Arsenal en N.E.C. reizen komend blok naar Eindhoven. Tickets vind je via onderstaande button.

Donderdag 13 oktober PSV - FC Zürich 21.00 uur
Zondag 16 oktober PSV - FC Utrecht 14.30 uur
Donderdag 27 oktober PSV - Arsenal 18.45 uur
Zondag 30 oktober PSV - N.E.C. 14.30 uur
Zaterdag 12 november PSV - AZ 21.00 uur

HIER WIL IK BIJ ZIJN

Overige uitduels
Naast de eerder genoemde uitwedstrijden tegen SC Cambuur, FC Zürich en sc Heerenveen speelt PSV tot het WK nog vier uitwedstrijden. Onder meer het verplaatste Europa Leagueduel tegen Arsenal. Ook FC Groningen, FK Bodø/Glimt en Ajax ontvangen het team van Van Nistelrooij nog.

Donderdag 20 oktober Arsenal - PSV 19.00 uur
Zondag 23 oktober FC Groningen - PSV 14.30 uur
Donderdag 3 november FK Bodø/Glimt - PSV 21.00 uur
Zondag 6 november Ajax PSV 16.45 uur

Hoe staat de selectie er fysiek voor?
Volgens Ruud van Nistelrooij duurt het nog even voordat aanvoerder Luuk de Jong weer kan aansluiten bij de selectie. De Jong hoopte tegen SC Cambuur weer bij de groep te zitten, maar Van Nistelrooij gaf vrijdagochtend aan dat het nog enkele weken kan duren. “We nemen geen risico”, zei de trainer. Anwar El Ghazi is gelukkig weer fit en inzetbaar: “Anwar moet zijn minuten gaan maken. Ik denk dat het in de opbouw beter is voor hem om dat vanaf de bank te doen”, vertelde Van Nistelrooij. Ook Fredrik Oppegård traint weer volledig met de groep mee. Noni Madueke en Mauro Júnior staan inmiddels ook weer op het veld. Het geblesseerde duo verbleef enige tijd in respectievelijk Engeland en Brazilië en focust zich nu in Eindhoven op een rentree. Het is niet bekend hoe lang dat duurt.  

Wat mag je van ons verwachten?
Zoals gewend volgen we PSV iedere wedstrijd op de voet. Op de officiële social mediakanalen van PSV houden we je niet alleen op de hoogte tijdens wedstrijden, maar vind je vooral veel exclusieve bijdrages van het team of club. Sinds dit seizoen blikken we vooruit op duels in onze Match Focus-rubriek. Daarin vind je interviews over, statistieken van en trainingsbeeld in aanloop naar de aanstaande wedstrijd. Presentatrice Maddy Janssen interviewt spelers tussendoor over hun persoonlijke leven tijdens de nieuwe rubriek Table Talk en natuurlijk vind je samenvattingen en live-updates van wedstrijden op onder meer PSV.nl. Kijk je veel video? Dan raden we je aan om ons YouTubekanaal in de gaten te houden.

Naar YouTube.com/psv

Het duurt nog even voordat Luuk de Jong terug is Het duurt nog even voordat Luuk de Jong terug is