Overzicht internationals PSV

Overzicht internationals PSV
2 min

In het tweede weekend van oktober hebben een hoop PSV'ers verplichtingen met hun land. In dit bericht zie je wie er allemaal geselecteerd zijn.

Twee PSV'ers bij Oranje
De recent aangestelde bondscoach Frank de Boer heeft zijn eerste 25-koppige selectie bekend gemaakt. De Boer heeft drie PSV-spelers opgeroepen voor zijn eerste wedstrijden als bondscoach. Denzel Dumfries en Donyell Malen melden zich maandag voor het drukke programma van Oranje. Oorspronkelijk zat daar ook Mohamed Ihattaren bij, maar hij meldde zich inmiddels af met een blessure. Het Nederlands elftal speelt drie wedstrijden in oktober. De eerste is een oefeninterland tegen Mexico, op 7 oktober in de Johan Cruijff Arena. Daarna volgen twee Nations League-wedstrijden. Op 11 oktober speelt Oranje in en tegen Bosnië en Herzegovina en op 14 oktober is Italië de tegenstander in Bergamo.

Jong Oranje
Er melden zich deze week ook twee PSV'ers bij Jong Oranje. Cody Gakpo en Jordan Teze spelen op 8 en 15 oktober kwalificatiewedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar (thuis) en Cyprus (uit).

Drie duels voor Mvogo en Zahavi
Ook Zwitserland en Israël spelen de komende weken drie wedstrijden. Yvon Mvogo en Eran Zahavi zullen dus aan de bak moeten. Beiden behoren tot de definitieve selecties van hun vaderland. Mvogo speelt met Zwitserland tegen Kroatië, Spanje en Duitsland, terwijl Israël het opneemt tegen Schotland, Tsjechië en Slowakije.

Sadílek, Madueke
Over Tsjechië gesproken: Michal Sadílek meldt zich deze week bij het beloftenteam van zijn land om het met Jong Tsjechië op te nemen tegen Jong Schotland en Jong Litouwen. De laatste PSV'er uit de A-selectie die is opgeroepen voor interlandvoetbal is Noni Madueke. De Engelsman voegt zich bij Engeland onder 19 dat tweemaal tegen Schotland onder 19 speelt.

Jong PSV
Namens Jong PSV zit Kristofer Kristinsson bij de selectie van Jong IJsland. De aanvaller speelt op 13 oktober tegen Jong Luxemburg. Daarnaast meldt Fredrik Oppegard zich bij Jong Noorwegen. Hij speelt tegen Portugal en Belarus.