‘Oude Mo komt eraan’

‘Oude Mo komt eraan’
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘Energie raakte op’
Na afloop van het duel tegen sc Heerenveen was Hoofdcoach Roger Schmidt van mening dat het verval in de tweede helft te wijten was aan vermoeidheid bij zijn ploeg. “Ja, onze energie was minder na een week met twee lange trips. Uiteindelijk mogen we blij zijn met een punt en Heerenveen heeft laten zien dat de ploeg kwaliteiten heeft”, zei de trainer erover. Voor de vele wissels in korte duur had Schmidt ook een duidelijk argument: “Als spelers nog op zestig procent zitten en moe zijn, kun je beter een invaller brengen die honderd procent kan geven.” Uiteindelijk resulteerde dat in een assist van Richy Ledezma en maakte Joël Piroe het af.

Teze windt er geen doekjes om
“We hebben onze taak niet goed volbracht”, waren de woorden van Jordan Teze, waar geen speld tussen te krijgen is. De verdediger vond, niet voor het eerst, het verschil tussen de eerste en tweede helft groot. “En als je 0-2 voorkomt, is het ook veel makkelijker verdedigen.” Teze wil het niet op vermoeidheid gooien. “Voor mij voelt dat niet zo. Ik ben goed hersteld van de wedstrijd tegen Granada, maar ik kan natuurlijk alleen voor mezelf praten.”

‘Situatie zorgelijk’
De topspelers van PSV houden het geen negentig minuten vol, en die situatie is zorgelijk bij PSV, vindt Voetbal International-journalist Marco Timmer. De PSV-watcher zei na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen het volgende: “Het is onbegrijpelijk dat PSV niet in staat is twee keer 45 minuten goed te spelen. Ik vind dat in deze fase van de competitie spelers wel in staat moeten zijn om twee keer in een week goed te presteren. De overwintering moet iets doen met het vertrouwen, moet een boost geven.”

Blokken op de buik van Ihattaren
Mo Ihattaren was door het dolle heen dat hij bij de basiself hoorde in Friesland, schrijft Voetbal International. “Ik kom uit een zware periode. Dat de trainer weer vertrouwen in me heeft en me speelminuten geeft, is voor mij heel belangrijk.” Over zijn fitheid hoeft niemand de komende tijd meer te speculeren. “Als je nu op mijn buik slaat? Dan voel je alleen maar blokken", zei hij lachend. “Ik ben echt blij. Kippenvel ook dat ik weer mocht beginnen. De oude Mo komt heel snel terug en vandaag voelde ik die al een beetje. Dus oppassen”, zo sloot hij af met een waarschuwing.

'Zahavi twee weken uit de roulatie'
Eran Zahavi mist de komende twee weken door een blessure, meldt het Eindhovens Dagblad. Mogelijk is de spits tot de winterstop afwezig, maar het kan ook zijn dat hij de laatste duels van deze jaargang tegen RKC Waalwijk en VVV-Venlo haalt, schrijft de krant.