Oud-kampioen Peter Kemper overleden

Oud-kampioen Peter Kemper overleden
2 min

PSV heeft met verslagenheid kennis genomen van het overlijden van voormalig speler Peter Kemper. De oud-verdediger overleed op de leeftijd van 77 aan de gevolgen van hartfalen.

Sierlijke verdediger
Peter Kemper was een geboren en getogen Hagenaar die na zijn opleiding bij amateurvereniging Lenig en Snel via het Haagsch Jeugd- en later Amateurelftal in 1961 naar PSV verkaste. Hij gold als een sierlijke verdediger, die duels zoveel mogelijk meed door situaties vooraf beter in te schatten dan zijn aanvallende tegenstanders. Daarbij kon hij bovendien terugvallen op zijn – zeker voor die tijd – goede techniek voor een verdediger.

Veertien seizoenen
Vanaf 1961 bleef Kemper PSV liefst veertien seizoenen trouw. Zo maakte hij het eerste landskampioenschap in het betaald voetbal mee in 1963 en ook in zijn laatste jaar werd hij kampioen met PSV. Kemper speelde in die jaren ruim tweehonderd competitiewedstrijden namens de club en een kleine twintig Europese duels. Daarnaast speelde de Hagenaar tussen 1964 en 1967 drie interlands namens het Nederlands elftal.

Actief PSV'er
Ook na zijn carrière bleef Kemper actief betrokken bij de club. Zo was hij vanaf het begin van de oprichting lid van de Commissie PSV d'Oude Glorie en fungeerde hij jarenlang als jurylid tijdens de PSV Otten Cup.

PSV wenst alle nabestaanden, in het bijzonder zijn vrouw Fransje, kinderen en kleinkinderen veel kracht toe met het verlies van Peter Kemper.