Oranjedebuut | Teze trots na eerste wedstrijd voor Nederland: ‘Wat een gevoel’

Oranjedebuut | Teze trots na eerste wedstrijd voor Nederland: ‘Wat een gevoel’
1 min
PSV1

Jordan Teze mag zich officieel international van het Nederlands elftal noemen. Woensdagavond maakte de 22-jarige verdediger zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Wales. Met Teze binnen de lijnen won Oranje in Cardiff met 2-1.

Teze speelde de volle negentig minuten in de Nations League-wedstrijd. Cody Gakpo mocht van bondscoach Louis van Gaal eveneens vanaf de aftrap starten. Na afloop ontving Teze van de KNVB het traditionele haasje als aandenken aan zijn debuut. “Ik ben ongelooflijk trots op mijn eerste interland. Dit is een prachtig gevoel”, zo liet de kersvers international weten.

Van Gaal riep Teze in maart voor het eerst op voor het Nederlands elftal. De verdediger moest het trainingskamp van de ploeg destijds vroegtijdig verlaten vanwege een blessure. In de laatste interlandperiode van het huidige voetbalseizoen krijgt de speler uit de PSV Academy een nieuwe kans. Afgelopen vrijdag bleef Teze in en tegen België de gehele wedstrijd op de bank. Oranje speelt komende week thuisduels tegen Polen en opnieuw Wales.