Opwarmen voor PSV - Rosenborg

Opwarmen voor PSV - Rosenborg
3 min

PSV speelt vanavond de laatste Europa Leauge-wedstrijd van dit seizoen tegen Rosenborg. Aanstaande zondag staat het competitieduel met Feyenoord op het programma. Een blik op wat er deze week in de media is geschreven over PSV.

Rik Elfrink: ‘Ik ga uit van een simpele zege’
“PSV zou de wedstrijd tegen Rosenborg zeker kunnen winnen”, zo stelt PSV-clubwatcher Rik Elfrink. Hij blikt in het Eindhovens Dagblad vooruit op de wedstrijd tegen de Noren. “Ik ga uit van een simpele zege”, zegt de journalist. De afgelopen maanden ging PSV door een moeilijke periode en probeert daar nu uit te klimmen: “Zaterdag tegen Fortuna speelde de ploeg een uitstekende wedstrijd, maar daarvoor is er natuurlijk veel gebeurd. Daar is ook veel over gezegd en geschreven. Uiteindelijk gaat het om wat PSV zondag tegen Feyenoord gaat doen, dat is veel belangrijker.”

AED’s
PSV-clubarts Suzanne Huurman pleit voor meer AED’s, Automatische Externe Defibrillators, in Nederland. Mede door het voorval met video-analist Wim Rip die twee jaar geleden een hartstilstand kreeg tijdens PSV - FC Groningen. Huurman sprak hierover uitgebreid in De Telegraaf: “Burgers zijn er vaak eerder dan de ambulance; gemiddeld 2,5 minuut eerder. De eerste zes minuten na een hartstilstand zijn van levensbelang. Als je binnen zes minuten start met reanimatie overleeft vijftig tot zeventig procent het. Elke minuut later laat de overlevingskans met tien procent afnemen. Uit promotie-onderzoek blijkt dat de overlevingskans na een reanimatie aantoonbaar hoger is door de inzet van het burgerhulpverleningssysteem. Wat we dus nodig hebben zijn meer burgerhulpverleners en meer AED’s.”

Ihattaren bij Andy in de auto
Andy van der Meijde is niet alleen bekend als oud-voetballer van onder andere PSV, maar ook vanwege zijn YouTube-serie ‘Bij Andy in de auto’, waar hij humoristische interviews houdt met spelers. Eerder was Donyell Malen al te gast in deze serie, nu is het de beurt aan Mohamed Ihattaren. Hij praat over zijn carrière tot nu toe, hoe hij bij het eerste team van PSV is gekomen en zijn dromen voor de toekomst. Het interview is te zien op de website van FOX Sports.

Oud-PSV’ers in de Champions League
De laatste wedstrijden van de groepsfase van de Champions League werden gisteren gespeeld. Een aantal oud-PSV’ers zijn met hun ploegen door naar de laatste zestien teams van het toernooi. Het Liverpool van Georginio Wijnaldum zat in een groep samen met het Napoli van Dries Mertens en Hirving Lozano. Beide ploegen zijn door naar de volgende ronde, met Liverpool als groepshoofd. In groep C is Angeliño met Manchester City winnaar van de poule geworden met een grote voorsprong op de rest. Mede door een doelpunt van Memphis in de laatste wedstrijd is Olympique Lyon, waar ook Marcelo actief is, door naar de volgende ronde van de Champions League. Het Atletico Madrid van Santiago Arias beleefde nog een spannende laatste speeldag, maar wist uiteindelijk zich ook te kwalificeren voor de achtste finale.