Opponent Verbeek jaagt op eerste thuiszege

Opponent Verbeek jaagt op eerste thuiszege
2 min

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek wist sinds zijn aanstelling in oktober 2017 nog geen thuiswedstrijd te winnen. De Tukkers vechten tegen degradatie en hebben de punten dus hard nodig. FC Twente bevindt zich op de 15e plaats met zestien punten uit negentien duels.

PSV lastige tegenstander
Phillip Cocu is sinds zijn aanstelling in 2013 ongeslagen tegen FC Twente (W6-G3-V0). De laatste keer dat FC Twente won van PSV was op 12 mei 2013. FC Twente won met 3-1 van PSV met toenmalig trainer Dick Advocaat. Mark van Bommel werd die dag in zijn laatste profduel met een rode kaart van het veld gestuurd.

Eerder dit seizoen won PSV met 4-3 van FC Twente Eerder dit seizoen won PSV met 4-3 van FC Twente

Man in Vorm
Oussama Assaidi was betrokken bij elk van de laatste vier Eredivisie-doelpunten van FC Twente (twee goals en twee assists). Tot dusver scoorde dit seizoen Assaidi zes goals voor FC Twente en daarmee is hij topscorer van de club.

Maher
Adam Maher verkaste twee weken geleden van PSV naar FC Twente. De middenvelder speelde in de Eredivisie onder twee coaches: 67 wedstrijden onder Verbeek en 72 onder Phillip Cocu. Onder beide coaches scoorde hij twaalf keer. Het laatste duel dat Maher onder Verbeek speelde tegen PSV was de bekerfinale in 2013, waarin Maher de openingsgoal maakte in de 2-1 zege met AZ.