Op jacht naar eerste zege in Emmen: Alles over FC Emmen - PSV

Op jacht naar eerste zege in Emmen: Alles over FC Emmen - PSV
2 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. Voordat FC Emmen in 2018 naar de Eredivisie promoveerde, speelde PSV nog nooit een Eredivisie-duel tegen de Drentse club. PSV wacht nog op de eerste overwinning in Emmen in Eredivisie-verband.

Ongeslagen
PSV verloor nog nooit een wedstrijd van FC Emmen. In de historie troffen beide ploegen elkaar zevenmaal. Vijf keer trok PSV aan het langste eind, terwijl twee ontmoetingen in Drenthe in een gelijkspel eindigden.

Bekervoetbal
Van de zeven ontmoetingen betroffen drie duels een bekerwedstrijd. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw kwamen PSV en FC Emmen elkaar driemaal tegen in de nationale beker. PSV won alle ontmoetingen, met een gecombineerd doelsaldo van 15-1.

Opeenvolgende uitzeges
Bij winst op FC Emmen is het de eerste keer dit Eredivisie-seizoen dat PSV twee uitduels op rij weet te winnen. De vorige uitwedstrijd werd met 3-5 gewonnen van Sparta Rotterdam.

Efficiëntie
Met 43 treffers uit 244 doelpogingen is PSV de meest efficiënte ploeg van de Eredivisie (18%, exclusief eigen doelpunten). Opponent FC Emmen doet het met negen procent een stuk minder dan PSV (16 uit 169).

Scorend vermogen
Al vijftien verschillende PSV’ers scoorden dit seizoen minimaal één keer. Samen met Ajax heeft PSV daarmee de meeste doelpuntenmakers in de Eredivisie.

Wisselend elftal
In alle competities speelde PSV dit seizoen 28 wedstrijden. Alleen op 8 november tegen Willem II en 22 november tegen FC Twente begon de club achtereenvolgens met dezelfde basisopstelling.